Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

“ Filistin davası, Türkiye’nin davasıdır”

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Dr Faik Mustafa beraberinde Bem-Bir Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ve Bem-Bir Sen Zonguldak Temsilcisi Veysel Özkan ile birlikte Vali Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

Vali Erdoğan Bektaş Filistin Büyükelçisi Dr Faed Mustafa’yı kapıda karşılayarak “Hoş geldiniz” dedi.

Filistin Büyükelçisi Dr. Fatih Mustafa Valilik özel defterini imzaladı 

Daha sonra makamda gerçekleşen ziyarette Filistin'in Ankara Büyükelçisi Dr Faed Mustafa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Filistin’e olan desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Dr Faed Mustafa yaptığı konuşmada Filistin Devleti olarak Türkiye'ye minnet borçlu olduklarını ifade etti.

Vali Erdoğan Bektaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Erdoğan Bektaş konuşmasında “Filistin davası bizim davamızdır, Filistin’e sahip çıkmak görevimizdir” dedi.

Vali Bektaş, Filistin Ankara Büyükelçisini Zonguldak’ta görmekten mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Filistin davası eski bir davadır. Osmanlı sonrası çözüme bir türlü ulaşamayan durumlardan birisidir. Eskiden bu tarafa Türkiye’nin Filistin konusunda bir ilgisi vardır. Son dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte bu ilgi daha da üst düzeye çıkmıştır. Uluslararası her platformda Filistin davası Türkiye’nin davası haline gelmiştir. Bu Türk Milleti için de ayrı bir mutluluk konusudur. Ortadoğu’da, Suriye’de, Irak’ta olan olayları biliyoruz. Cumhurbaşkanımız bu olaylar nedeniyle Türkiye’ye göç eden insanları kabul ettiler. İhtiyaçları karşıladılar. Vatandaşımız da bunu onayladı. Türk Milleti’nin bu konuda herhangi bir itirazı olmamıştır. Umarız yakında komşu ülke olarak dost, kardeş Filistin sorununu çözerek yoluna devam eder. Kudüs bütün Müslümanların olduğu gibi bizim için de çok önemli bir yerdir. Kudüs’ü ziyaret etme imkanı buldum. Orada uzunca bir ziyaret yaptım. Şartları yakından da gördüm. Bizim izlerimiz vardır burada. Ortak bir tarihimiz vardır. Ortak hatıralarımız var. Herkese Filistin’in Kudüs’ü görmelerini tavsiye diyorum.”

Bem-Bir Sen İl Temsilcisi Veysel Özkan da Filistin'e sahip çıkmak amacıyla bir etkinlik düzenlediklerini belirterek Filistin Büyükelçisi Mustafa'nın bu kapsamda Zonguldak’ı ziyaret ettiğini ifade etti.

Ardından Vali Erdoğan Bektaş Filistin Büyükelçisi Dr Fatih Mustafa'ya madenci heykeli takdim ederken, Bem-Bir Sen Genel Başkanı Levent Uslu ve Filistin Büyükelçisi Dr Fead Mustafa’da Vali Bektaş’a hediyeler takdim etti.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi