Saadet Partisi Kilimli ilçe Başkan Vekili Mustafa Tilki, "ÇATES açılırken Filyos Ateş Tuğla'nında kapatılmasına tabii ki üzülüyoruz. Bu Filyos Ateş Tuğla 1960'lı yıllarda kurulmuş ve o günden bugüne kadar şeker fabrikalarına, döküm fabrikalarına ve bir çok Sanayi tesislerine üretim yapan bir fabrikadır. Filyos Ateş Tuğla o günden bugüne üretim devam ederken daha dün kurulan bir otele dumanı tozu zarar ediyor veriyor diye bu fabrikanın otele tercih edilmesini de asla tasvip etmiyoruz. ÇATES nasıl açıldıysa gereği nasıl yapıldıysa, Filyos Ateş Tuğla için de gereğinin yapılarak yeniden hizmete açılmasını bekliyoruz." dedi

Saadet Partisi Kilimli ilçe yönetimi pandemi sürecinden sonra ilk kez yüze toplantısını gerçekleştirdi.

Sosyal mesafeye uygun olarak gerçekleştirilen Yönetim Kurulunda güncel sorunlar ve çözümleri konuşuldu.

Saadet Partisi Kilimli ilçe Başkan Vekili Mustafa Tilki yaptığı konuşmada, ÇATES'in açılması, Filyos Ateş Tuğla’nın kapatılması, Zonguldak'a yeni vali atanması ve koronavirüs süreci konularında değerlendirmelerde bulundu.

KIT İMKANLARIMIZA RAĞMEN ONLARCA AİLEYE KUMANYA YARDIMINDA BULUNDUK

Pandemi sürecinde ve Ramazan'da ihtiyaç sahibi ailelere kumanya yardımında bulunduklarını Ayrıca esnafları da ziyaret ettiklerini belirten Saadet Partisi Kilimli ilçe Başkan Vekili Mustafa Tilki, "Dünyayı sarsan koronavirüs sebebiyle yaklaşık 3 aydır toplantılarımıza ara vermek zorunda kaldık ve tekrar toplantılarımıza ve çalışmalarımıza başlayacak olmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Ve toplantımızı tabii ki sosyal mesafe uygun şekilde gerçekleştiriyoruz ve Saadet Partisi olarak da bunu herkese tavsiye ediyoruz. Koronavirüs sürecinde Saadet Partisi Kilimli ilçe başkanlığı olarak Bizler kıt imkanlarımızla rağmen başta Kilimli'de ki berberlerimize ve onlarca aileye kumanya ikramında bulunduk. Ayrıca büyüklerimizi, yaşlılarımızı telefonla arayarak hal ve hatırlarını sorduk ihtiyaçları olup olmadığını sorduk ve yine bu yasaklar kalktıktan sonra biliyorsunuz lokantalar kıratahaneler, Berberler açılmaya başlayınca Saadet Partisi İlçe başkanlığı olarak gerek, Gelik,Muslu ve Çatalağzı'na varıncaya kadar esnafımızı tek tek ziyaret edip hayırlı olsun temennilerimizi ilettik. Söz buraya gelmişken şunu ifade etmem gerekirse şayet yıllardan beri betona öncelik verileceğini milli görüşün ve rahmetli Erbakan hocamızın programı uygulansaydı bugün kumanyalar değil, bu pandemi sürecinde işinden aşından olan arkadaşlarımıza her birine 2000 lira 3000 lira maaş bağlanırdı."diye konuştu.

İŞÇİYE, MEMURA, EMEKLİYE  %100, BAĞ-KUR'LUYA % 300 ZAMMI  BİZ VERDİK..

İşçiye, memura, emekliye %100, bağ-kur'luya ise %300 zammı Refah-Yol hükümeti olarak verdiklerini hatırlatan Saadet Partisi ilçe Başkan Vekili Mustafa Tilki, 'Kaldı ki büyüklerimiz çok iyi bilir; memurumuz, işçimiz, emeklimiz, üreticimiz bilir 1997 Refah-Yol iktidarının da 1 yıllık hükümette işçiye memura emekliye üreticiye %100, bağ-kur'luya ise %300 zammı biz verdik ve 1 yıl sonunda da denk bütçe yapıldı. Bu bir sistem meselesidir, yani insanlarımız kurtuluşu şahıslarda aramasın, çözüm çare sistemlerdedir. İşte bu denk bütçenin ana temasını kamu tek hesabı yani havuz sistemi oluşturmuştur." dedi.

ÇATES'İN TEKRAR HİZMETE BAŞLAMASI NEDENİYLE ÇATALAĞZI HALKININ MUTLULUĞUNU BİZLER DE PAYLAŞIYORUZ..

Çatalağzı Termik Santrali'nin yeniden hizmete açılmasından dolayı Çatalağzı ve bölge halkının yaşadığı mutluluğu paylaştıklarını belirten Saadet Partisi İlçe Başkan Vekili Mustafa Tilki, "İlçemiz ve Zonguldak'ımız ile ilgili söyleyeceklerimiz var tabii ki. Öncelikle Çatalağzı beldemizde bulunan Çatalağzı Termik santrali tekrar üretime başlaması, hizmete başlaması nedeniyle Çatalağzı halkının sevincini ve mutluluğunu vizler de paylaşıyoruz. Çetesinin açılması hayırlı olsun.başta santral yetkililerine ve bu konuda açılması için tüm emeği geçen fiyat bürokrasi ne varsa teşekkür ediyoruz." dedi.

FİLYOS ATEŞ TUĞLA'NINN OTELE TERCİH EDİLMESİNİ ASLA TASVİP EDEMEYİZ

Filyos Ateş Tuğla Fabrikasının kapatılmasını asla tasvip etmediklerini ve bir an önce hizmete açılması gerektiğini belirten Saadet Partisi Kilimli İlçe Başkan Vekili Mustafa Tilki, "Yalnız Çatalağzı Termik Santrali açılırken Filyos Ateş Tuğla'nında kapatılmasına tabii ki üzülüyoruz. Bu Filyos Ateş Tuğla 1960'lı yıllarda kurulmuş ve o günden bugüne kadar şeker fabrikalarına, döküm fabrikalarına ve bir çok Sanayi tesislerine üretim yapan bir fabrikadır. Filyos Ateş Tuğla o günden bugüne üretim devam ederken daha dün kurulan bir otele dumanı tozu zarar ediyor veriyor diye bu fabrikanın otele tercih edilmesini de asla tasvip etmiyoruz. ÇATES nasıl açıldıysa gereği nasıl yapıldıysa, Filyos Ateş Tuğla için de gereğinin yapılarak yeniden hizmete açılmasını bekliyoruz." İfadesini kullandı.

ZONGULDAK ANKARA KARAYOLUNDA BİTİRİLMELİ

Mustafa Tilki konuşmasında, "Diğer yandan Zonguldak- Ankara karayolunun da bir an önce bitirilmesini istiyoruz." dedi.

PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Saadet Partisi Kilimli İlçe Başkan Vekili Mustafa Tilki, Mithatpaşa tünellerinin ve Zonguldak-Kilimli sahil yolunun 2021 yılı sonuna kadar bitirilmesi konusunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

İLİMİZİN SIK SIK VALİ DEĞİŞTİRME DEZ AVANTAJINI İNŞALLAH VALİ MUSTAFA BEY'İN 'TUTULMAZ' SOYİSMİNE YAKIŞIR BİR ÇALIŞMA GAYRETİYLE AVANTAJA ÇEVİRMESİNİ BEKLİYORUZ

Zonguldak'ta sık sık Vali değiştirilmesini de eleştiren Saadet Partisi Kilimli ilçe Başkan Vekili Mustafa Tilki, sözlerini "Afyon'dan Zonguldak'ımıza  atanan Sayın Vali Mustafa Tutulmaz'a hoş geldin diyoruz ve görevinde başarılar diliyoruz. Zaten yeteri kadar hizmet alamayan ilimizin sık sık Vali değiştirme dezavantajını da inşallah Mustafa Bey'in 'Tutulmaz' soyismine yakışır bir çalışma gayretiyle avantaja çevirmesini bekliyoruz" diyerek tamamladı.

Yönetim Kurulu toplantısında teşkilat çalışmaları ele alındı.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi