Karadeniz gazı Filyos’tan Türkiye’ye yayılacak

Türkiye’nin enerjisi için büyük önem taşıyan Filyos Doğal Gaz İşletme Tesisi’nin temelleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bugün atılacak.
Türkiye’nin yeni enerji üssü olacak Filyos Doğal Gaz İşletme Tesisi, doğal gazın Türkiye’ye yayılmasında ilk nokta olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla temel atılması sonrası alandan Kanuni sondaj gemisine de canlı bağlantı yapılacak. Türkiye’nin Karadeniz’deki ikinci sondaj gemisi Kanuni’den çalışmalar hakkında bilgi alacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez eşlik edecek.
Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi kapsamında karadaki doğalgaz alım ve işleme tesisi, Zonguldak Çaycuma'da yer alan Filyos Endüstri Bölgesinde inşa edilecek. Zonguldak il merkezine kuş uçuşu yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan kara tesisinde üretilen gaz içindeki su ve sıvılar ayrıştırılacak, partiküller filtrelenecek, gaz basınçlandırılacak ve şebekeye sevk edilecek.
Kara tesisi inşaat ve işletim süreçlerinde ortaya çıkacak istihdam ve satın alma gereksinimleri için yerli ve özellikle yerel kaynaklara da öncelik verilecek.

(İHA)

Editör: Haber Merkezi