İl Genel Meclisinin 3. Birleşimi meclis başkanı Necdet Karaveli başkanlığında toplandı.
Açılış ve yoklamanın ardından mecliste bir önceki oturma ait toplantı tutanak özeti okunarak oylandı ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

İlimiz Devrek İlçesi Erenler Köyü ve Kdz. Ereğli İlçesi Ballıca Köyü içmesuyu sondajlarıyla ilgili iş ve işlemlerin yapılabilmesi için Erenler Köyü ve Ballıca Köyü İl Özel İdaresi 2021 Yılı HJE programına alınması ile ilgili konunun görüşülerek ilgili komisyona oybirliğiyle havale edildi.

Antik Tios Kenti kazı çalışmalarında kullanılmak üzere 100.000,00 TL ödeneğin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Filyos Örenyeri Kazı çalışmaları harcama kaleminden tenzil edilerek, Kdz. Ereğli İlçe Özel İdare Müdürlüğünün Filyos Örenyeri Kazı çalışmalarına aktarılması oy birliği ile kabul edildi.
Çaycuma İl Genel Meclis Üyesi Arif Sefercik yaptığı konuşmada İl Genel Meclis Üyelerini Ramazan Bayramı sonrası Filyos antik kenti gezisine davet etti. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli'de yaptığı konuşmada, her yıl kazı çalışmalarına ödenek ayırdıklarını ifade etti.

Özel İdarede 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan personellerin Kanunun 67 nci ve 68 inci maddelerine göre bir üst dereceye terfi edebilmeleri ve kazanılmış hak aylık dereceleri ile kadro derecelerinin uyumlu hale getirilmesi için kadrolarında derece değişikliğine ihtiyaç duyulmuş olup; Dolu kadro değişikliği cetvelinin İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11 inci maddesi ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10 uncu maddesinin (l) bendi gereğince görüşülmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Meclis bir sonraki birleşimin günü ve saati belirlenerek sona erdi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi