İl Genel Meclisinde Fındık ve Ceviz Kırma Tesisi kurulmasına gerek yok kararı verildi.

Zonguldak il Genel Meclisi'nin dördüncü birleşimi Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında toplandı.

Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturumu ait tutanak özeti okunarak oylandı ve Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

KÖPRÜ YENİLENECEK

Çaycuma İlçesi Aliköy, Kalafatlı, Güzelyurt ve Yeşilyurt köylerimizi birbirine bağlayan yol üzerinde bulunan köprünün yenilenmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Tarım ve Orman ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının, ortaklaşa hazırlamış oldukları  raporlar görüşüldü.

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Adnan Tıska köprünün yenilenmesini büyük bir gereklilik olduğunu ifade eden bir konuşma yaptı ardından madde oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste İlimiz dahilindeki fındık ve ceviz yetiştiricilerinin, ürünlerinin değerlendirilebilmesi ve pazarlaması amacıyla, “Fındık ve Ceviz Kırma Tesisi” ile “Paketleme Tesisi” kurulması ile ilgili, Tarım ve Orman Komisyonunun, hazırlamış olduğu 6 sayılı rapor görüşüldü. 

Bilindiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi grubu tarafından mecliste daha önce ilimizde fındık ve ceviz kırma tesisi kurusun önergesi verilmişti.

Madde hakkında söz alan tarım Komisyonu Başkanı Filiz Ünal Sarsık, bu önergenin komisyonda görüşülerek fındık ve ceviz kırma teslimi kurulmasına gerek olmadığı kararı verildiğini söyledi.

İl Genel Meclisi üyesine Nebahattin Yılmaz da yaptığı konuşmada alınan karara saygı duyulduğunu ancak Zonguldak'ın ceviz fidanı konusunda sınanma yanılma ili olduğunu belirterek tepki gösterdi. Nebahattin Yılmaz ceviz fidanı alımında bölgeye uyumlu fidanlar alınması gerektiğini ifade etti.

Fındık ve ceviz kırma tesislerinin kurulmasına gerek olmadığını içeren komisyon kararı mecliste oy birliği ile kabul edildi. 

Gündem dışı söz alan il genel meclis üyesine Bahattin Yılmaz İl Özel idaresi iş makinesi alımı nedeniyle teşekkür ettiğini ifade etti.

Meclis bir sonraki toplantının günü ve saatinin belirlenmesiyle birlikte sona erdi

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi