Korona virüsle mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ve halkın gerekli olmadıkça sokağa çıkmayın uyarıları nedeniyle evde ekmek yapanların sayısı da arttı. Bu kapsamda da fırın satışlarında da artışlar yaşanıyor.
Zonguldak'ta fırın satışı yapan esnaf Orhan Kotiloğlu (32) fırın ve serme ekmeği makinesi satışlarında artış olduğunu söyledi.
Marketler gibi fırsatçılık yapmadıklarını, zam yapmayarak vatandaşı düşündüklerini belirten Orhan Kotiloğlu, evde ekmek yapanların sayısındaki artışla beraber fırın satışlarında da artış yaşandığını ifade etti.
Satışlarda bir yoğunluk olduğunu belirten Orhan Kotiloğlu, insanların evlerinde artık ekmek yapmaya başlamaları ile birlikte doğal olarak fırınlara da talep attığını ifade ederek şunları söyledi:

BİZ FİYATLARIMIZA MARKETÇİLER GİBİ ZAM YAPMADIK FIRSATÇI DEĞİLİZ
Fiyatlarımız geçen seneye nazaran hala aynı biz fiyatlarımıza marketçiler gibi zam yapmadık fırsatçı değiliz fiyatlarımızı gelip denetleyebilirler, 3 yıldır bazı ürünlerimizin fiyatları hala aynı. Vatandaşlarımız evde ekmek yaptıkları için fırına talebi olduğu için biz hala fırınımızı geçen sene fiyatından satıyoruz. Vatandaş ekmeğini artık evde yapıyor, çıkamıyor sokağa çıkma yasağından dolayı ve koronavirüs salgından dolayı satışlarda bir artış söz konusu. Fırın satışlarında bir yoğunluk var. Geçen yıl 150 liradan sattığımız fırını bu sene de 150 liraya satıyoruz. Satışlarda bir yoğunluk var artış söz konusu. İnsanlar evlerinde artık ekmek yapmaya başladıkları için fırınlara haliyle talep söz konusu. 
Ayrıca ekmek yapmak için de serme makinemiz var. "
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi