Büyük Birlik Partisi (BBP) Zonguldak İl Başkanı Taner Yıldırım fırsatçılara büyük tepki gösterdi.

Fırsatçılık yapanların üzerine gidilmesi gerektiğini ve fırsatçıların şikayet edilmesi için çağrıda bulunduğunu belirten BBP İl Başkanı Taner Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu.

Milli üretime geçilmesi gerektiğini ve tarıma özel bir önem verilmesi gerektiğini belirten Taner Yıldırım, şunları söyledi:

ÜRETİCİLER SADECE KARINI DEĞİL VATANDAŞLARI DA DÜŞÜNMELİLER

“Türkiye son zamanlarda ekonomik sıkıntıya girmiş vaziyette. Tabii bunun çeşitli sebepleri var.

Burada fırsatçılıktan bir an önce vazgeçilmesi, çok kazanma hırsından üreticilerin vazgeçmesi lazım. Yani makul bir seviyede kendilerine göre değil toplumun ihtiyaçlarına göre hareket etmeleri lazım. İhracata dönük mal satmak isteyen üreticiler tabii döviz arttığından dolayı katma değeri yüksek ürünleri yurtdışına satmaya çalışıyorlar fakat iç piyasada da alıcı olanlar tüketiciler pahalıya mal satın alıyorlar. Bu da tüketicilerin alımında güçlükler yaşamasına sebep oluyor. Bir kere şunu kafanıza koymamız lazım. Türkiye belki böyle bir sıkıntı şu anda geçiyor ama Türkiye çok büyük bir devlet. Allah'ın bize vermiş olduğu bir sürü nimet var, hammaddelerimiz, ormanlarımız, denizlerimiz, madenlerimiz var. Bunlara baktığımız zaman Türkiye 6 ayda veya 1 yıl gibi kısa bir vadede kendini toparlayarak yeniden düzgün bir ekonomiye, istikrarlı bir ekonomiye kavuşabilecek bir ülkedir. Şu anda Avrupalılar daha bize mahkumlar. Avrupa'nın en büyük pazarlarından bir tanesi Türkiye'dir. Birçok ürünlerini bize satıyorlar ve ithal ediyoruz. Malum biliyorsunuz bunlar da Türkiye'nin krize girmesini istemezler. Onun için onlar da Türkiye'nin bir an önce toparlanması için ellerinden geleni yapacaklarına kanaat ediyoruz. 

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRİP ÜRETİM YATIRIMLARI ARTTIRILMALIDIR

Krizin fırsata çevrilerek üretimle ilgili teşviklerin daha da artırılması gerektiğini Belirten Taner yıldırım, “Bugün Türkiye'nin bir an önce üretimle alakalı da aslında bunu fırsatı çevirip üretimde alakalı yatırımlara faaliyetleri teşviklere geçmesi gerekiyor, üreticilere bir an önce destek verilmesi gerekiyor, üretimin her alanda atması gerekiyor. Bunlar için gerekli önlemlerin ve tedbirlerin alınması gerekir” dedi.

İSRAFTAN VAZGEÇİLMELİ

İsraftan kazınılması çağrısında bulunan BBP İl Başkanı Taner Yıldırım, “Türkiye için de artık bir ön muhasebe yapma zamandır diye düşünüyorum. Bir an önce israftan en başta ülke yönetenlerden hükümetten başlayarak en alt kattaki memura kadar ya da bir esnafa kadar aileye kadın herkesin israfla artık açılması gerekiyor” şeklinde konuştu

YERLİ ÜRÜNLERİ TERCİH ETMELİYİZ

Vatandaş olarak yerli ürünleri tercih etmemiz gerektiğini ifade eden BBP İl Başkanı Taner yıldırım sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yerli ürünlere dönmemiz gerekiyor, yerli ürün tüketmeyi kendimize alıştırmamız lazım. Son zamanlarda biliyorsunuz yerli ürün logomuz artık ürünlerin üzerinde basılıyor. Özellikle yerli ürünü satın almamız, lazım. Kendi ürünümüzü kullanmamız ve tüketmemiz lazım. Kendi üretimimizi teşvik etmemiz lazım. Kendi üreticilerimize Ziraattan, hayvancılıktan, sanayiden, Kimyadan Bütün alanlardaki üreticilerinde devlet tarafından teşvik edilmesi lazım. Bunlarla alakalı gerekli yasal düzenlemelerin çıkartılması lazım. Esnafa destek olunması lazım. Esnafa bağkur’undan vergisine kadar kolaylık gösterilmesi lazım. Onun için tüm bu tedbirlerin alınması gerekiyor. Vergi düzenlemeleri acil bir şekilde yapılması gerekiyor” 

MİLLİ ÜRETİME GEÇMEMİZ GEREKİYOR

Milli üretime geçilmesi gerektiğini ifade eden Taner Yıldırım, “Aynı zamanda artık milli üretime bizim geçmemiz lazım. Milli Eğitim, Sanayi Maliye, hayvancılık, milli tarım, milli tohum vs. bunları biran önce bir hayata geçirip kendi ürünlerimizi kendimiz üretmemiz lazım. Bununla alakalı altyapımız mevcut. Bununla alakalı insanlarımız bu yetenektedir. Dışa bağımlılıktan kurtulup artık kendi içimize dönüp bizde ihracatı yüksek ithalatı az bir ülke olmamız lazım. Katma değeri yüksek ürünler üretmeyi bir an önce başlamamız lazım. Bunlar için teşvik etmemiz lazım” dedi. 

TARIM ÇOK ÇOK ÖNEMLİ…

Tarımın çok önemli olduğunu ve tarımın ülkemiz için vazgeçilmez olduğunu belirten BBP İl Başkanı Taner yıldırım, şunları ifade etti:

“Özellikle tarımdaki üretimi mutlaka arttırmamız lazım. Mutlaka teşvik etmemiz lazım. Tarımla alakalı yeniden bir sayfa açmamız lazım diye düşünüyoruz. Çünkü ülkemizin yüzde 70’şi toprağı tarıma elverişli bir topraktır ve bunu kullanmamız lazım. Ve bugün tarım olmazsa olmazdır. Çünkü tüketmeyen üretmeyen yemeyen içmeyen hiçbir insan yoktur. Önce insan aşına bakıyor ondan sonra diğer unsurlara bakıyor. İnsanın karnı tok olmadıktan sonra diğer ürünler pek alakadar etmiyor. Çünkü öncelikle karnını doyurulması yollarını arıyoruz.

İnşallah ben inanıyorum ki bu tedbirler alındıktan sonra Türkiye yeniden istikrarlı bir ekonomiye kavuşacaktır. Yeniden mutlu, pazarı ucuz, kaliteli ürünlere ulaşabilecek de diye düşünüyoruz. Tabi bunu millet olarak 80 milyon nüfusu olarak hep beraber oturup şapkayı önümüze koyup nerede eksik var nerede noksanlık var dememiz lazım” 

FIRSATÇILARI ŞİKAYET ETMEK İSPİYONCULUK DEĞİLDİR

Fırsatçılık yapanların üzerine gidilmesi gerektiğini belirten Taner Yıldırım, “Özellikle buradan fırsatçılara sesleniyoruz bu gemide hepimiz varız. Fırsatçılar bir önce bundan vazgeçmesi lazım. Bunu kendi paylarını fırsata çevrilir ülke ne olursa olsun millet ne olursa olsun mantığıyla hareket etmemeleri gerekiyor ve bu haramdır. Bir an önce fırsatları üzerine gidilmesi lazım. Fırsatçıları şikayet etmek ispiyonculuk değildir. Bir haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyor Allah’u Teala. Eğer bunu yapan varsa gerekli mercilere de bu şikayetleri bulunmak lazım. Herkes Tabii Elbette ticaret yapıyor, Ticaret yapılacak, belirli oranda kazanç da sağlanacak alma kararında kazanç sağlanacak. Bu fırsatçılık biterse Türkiye'de önce kendi yoluna gelecektir diye düşünüyorum” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi