*** Mustafa Özdemir ve Ali Rıza Tığ isimli kişilerin yönettiği  “Halkın Sesi” ve “Pusula” isimli gazeteler ile internet siteleri Zonguldak halkının başına bela oldu.

Siyasetçi, işadamı, bürokrat ve STK temsilcilerine musallat olan Mustafa Özdemir ve Ali Rıza Tığ isimli kişiler, “gazeteci” kılığına girerek yönettikleri sözkonusu gazeteleri şantaj ve tehdit yöntemleri ile para sızdırmak amacına yönelik birer “suç örgütüne” dönüştürdü.

*** Belgesiz, delilsiz, uydurma ve yalan haberlerle çıkar sağlamayı sistem haline getiren Mustafa Özdemir ve Ali Rıza Tığ’ın, çıkar sağlayamadıkları herkese ve her kuruma karşı saldırgan tutumlarını, gazeteci kimliğine sığınarak nasıl birer “suç örgütü” kurduklarını, resmi makamlara, ilimizde yeni göreve başlayan basın savcılarına, BİK Müdürlüğü ile gazetecilik meslek kuruluşlarına duyurmaya devam ediyoruz.

*** Biri “çete sanığı”, diğeri “belgeli şantajcı” olarak resmi kayıtlara geçen Ali Rıza Tığ ve Mustafa Özdemir, Pusula ve Halkın Sesi gazetelerini paravan olarak kullanmak suretiyle yayın yolu ile çıkar sağlamak üzere faaliyetine devam ediyor. İlimizde, bu iki gazetenin çıkar sağlayamadıkları için hedef haline getirdiği siyasetçi, işadamı, bürokrat ve STK temsilcileri, bu sözde yayın organlarının *GAZETE” değil, “ŞEBEKE” olduklarını ifade ederek, yetkili makamların dikkatini çekiyor. Toplumda sürekli gerginlik oluşturan ve huzursuzluğa neden olan Mustafa Özdemir ve Ali Rıza Tığ’ın tahammül sınırlarını aşan ve insanların sabrını zorlayan yayınlarına karşı her türlü hukuki önlemin alınması bekleniyor.

*** Zonguldak’ın dürüst, namuslu insanlarına, bu şantajcıların yayınlarından zarar gören siyasetçi, bürokrat, işadamı ve STK temsilcilerine çağrıda bulunuyoruz. Bunların tehditlerinden, şantajlarından korkmayın, bunlara taviz vermeyin. Devlet ve adalet yanınızda olacaktır. Gidin, Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunun, Basın İlan Kurumu ve Basın Konseyi’ne şikayet edin. Dava konusu olduğunda, davanızdan vazgeçmeniz için araya koydukları aracılara itibar etmeyin, devletinize ve adalete güvenin.

(HABER : Umut İLİKSİZ)

Editör: Haber Merkezi