10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve İdareciler Günü nedeniyle Zonguldak Valiliği tarafından organize edilen Gazeteciler ve İdarecilerle Dedeman Otel’de buluşma gerçekleştirildi. 

Organizasyona Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ile Hamdi Uçar, İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ,BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Genel meclisi Başkanı Necdet Karaveli,İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, daire müdürleri ve gazeteciler katıldı. 

ÜLKEMİZ AÇISINDAN ZOR BİR YIL OLDU

2021 yılının Zonguldak açısından hizmet yılı olduğunu ve yeni yılda da bu çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini söyleyen AK Parti Milletvekili Polat Türkmen, “Yeni bir yıla girdik. 2021 yılı Zonguldak açısından çok verimli bir yıl oldu. Ülkemiz açısında da çok zor bir yıl oldu. Fakat, çok tecrübeli hükümetimiz sayesinde de bu süreci en zararla atlattık. Ülkemizin etrafındaki ülkelerin haklarını dahi savunmaya devam ediyoruz. Nerede mazlum devlet varsa onların da haklarını savunmaya devam ediyoruz. Zonguldak bu dönemde hem alt hem üst yapı anlamındaki belediyemizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bunlardan bir tanesi olan Kilimli yoluna çıkan duble yolunu Cumhurbaşkanımızın katılımı ile gerçekleştireceğiz. Zonguldak’ta çok güzel bir ahenk var. Tüm kurumlar istikrarlı bir şekilde çalışıyor. Zonguldak’ın menfaatlerini en ön plana çıkarmak için çabalıyoruz. Yağmurda çamurda nasıl çalıştığınızı biliyoruz. Zonguldak’ın menfaati ve milletimizin menfaatleri ön plandaysa ve topluma faydası da yok bizler orda bulunmayız. Biz Zonguldak’ın daha da ileri gitmesi anlamında canla başla çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi. 

İLK 10 İL ARASINA GİRDİK

2021 yılında Zonguldak’ta yapılan yatırımlar hakkında geniş bir açıklama yapana Vali Mustafa Tutulmaz, “Bugün burada böyle güzel bir organizasyonda bir arada olmaktan dolayı son derece mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. 10 Ocak hem idareciler ve gazeteciler günü. 2021 yılı ilimiz adına Zonguldak’ta yatırımların ön plana çıktığı bir yıl oldu. Bu yıl pandeminin gölgesinde geçen bir yıl oldu. Son zamanlarda da virüse yakalananların sayısı artmaya başladı. 80 sayılarına kadar düşen bu rakam bugün 225 rakamlarına kadar yükseldi. Vatandaşlarımızın bu konuda daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Zonguldak’ta sağlık anlamında 15 proje devam ediyor. İlimizin kırsal anlamda kalkınmasında çalışmalarımız var. 2021 yılında Zonguldak Kömür Jeoparkının açılışını sağladık. Turizm anlamında da çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Gökgöl Mağaramızı hizmete açtık. Üzülmez Kültür Vadisi projemiz devam ediyor. Kadıoğlu mozaikleri konusunda da ihale sürücüne girdik. Osmanlı çileği coğrafi işaret aldı. Cumhurbaşkanımızın ilimize gelerek Filyos Limanı açıldı. Uzunmehmet Camii açıldı.  Bakanımızın katılımı ile Havalimanı açıldı. Kilimli tünelleri ve yolları tamamlandı. Karaelmas köprüsü üst geçidi tamamlandı. Beycuma yolu tamamlandı. İlçelerimizde yol yapım çalışmaları devam ediyor. Filyos bölgesinde hareketlenmesiyle birlikte bölgemizde de istihdam anlamında önemli gelişme olacağını düşünüyoruz. Bölgemizde doğalgaz anlamında da önemli gelişmeler oldu. 39 yatırıma teşvik belgesi gerçekleştirildi. İhracatımız yüzde 50 oranında arttı. Girişimciler tarafından İŞKUR’a 6 bin talep oldu. Ama bunların 4 bin’i karşılanabildi. Valiliğimize bağlı vakıflarca muhtaç vatandaşlarımıza 252 milyon civarında yardım yapıldı. Roman vatandaşlarımızın meslek edinebilmeleri ve topluma karışmaları adına SODEM merkezini kurduk. Kozlu’da Çocuk Eğitim Parkuru yapıldı. Kilimli hükümet konağı tamamlandı. Uzun yıllar hizmet bekleyen Kırat yolu tamamlandı. Filyos nehri rehabilitasyon çalışması devam ediyor. Balıkçı barınaklarının temizlenmesi önemliydi onu gerçekleştirdik. Arı üretim projeleri gerçekleştirildi. Emniyet açsından da gerek Jandarma gerek Emniyetimiz açısından çalışmalar çok önemli noktada ve ülkemizde en önemli 10 huzurlu il arasındayız. Bu anlamda da kuvvet kolluklarına teşekkür ederim.  Çoğrafi anlamda zorlu koşullara sahip bölgemizde çok heyelan oldu. Afetlerde farkındalık eğitimleri yaptık. Bu eğitimlerle de ilk 10 il arasına girdik.” dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi