Kurtuluş Savaşı'nın ilk ve tek deniz zaferini kazanan Gazi Alemdar Gemisi'ne İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeyi bekliyor.

Ak Parti Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu ile CHP Zonguldak milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz'ın müştereken hazırladıkları yasa teklifi Ereğli'de büyük sevinçle karşılanmış ve milletvekillerine teşekkür edilmişti.

*** Yaklaşık 6 ay önce TBMM Başkanlığına sunulan yasa teklifinin hala Genel Kurul gündemine gelmemiş olması, pandemi süreci ve yoğun Meclis gündemi arasında beklemede kaldığı şeklinde yorumlanırken, yasa teklifini veren milletvekillerinin TBMM Başkanığı ile görüşürek yasanın bir an önce Meclis Genel Kuruluna sevk edilmesini sağlamaları isteniyor,

*** Daha önce konuyla ilgili görüşlerini açıklayan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, yasa teklifinin TBMM'nde oybirlilği ile kabul edileceğini belirterek, TBMM Başkanlığının teklifi genel kurula sevk etmesi ile birlikte teklifin hemen yasalaşacağını ifade etmişti.

Demirtaş, Gazi Alemdar Gemisi'ne gösterdikleri duyarlılık nedeniyle Ak Parti Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu'na teşekkür etmiş ve iktidar milletvekillerinin TBMM Başkanı ile görüşerek konuyu çabuklaştıracaklarını söylemişti.

Ereğlili vatandaşlar da, konunun yasa teklifini veren milletvekilleri tarafından takip edilerek sonuçlandırmasını beklediklerini vurgulayarak, " Kurtuluş Savaşı'nı yöneten Gazi Meclisimizin, Kurtuluş Savaşı'nın tek deniz zaferini kazanan Gazi Alemdar Gemisi'ne hak ettiği İstiklal Madalyası'nı verecek kararını bekliyoruz. Bu madalya Ereğli halkının onuru olacaktır" şeklinde konuştular.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi