Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, her Cuma günü yaptığı basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Belediye personelinin, Gazi'ye saldırı olayı karşısında çok üzüldüğünü ve o personel hakkında gereğini yapacağını belirten Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şunları ifade etti: ''Böyle bir olay karşısında rahatsız olmama gibi bir şansımız yok. Şiddetin her türlüsüne bir karşıyız onun yanında olmak gibi bir durumunuz yok.

Gazimizi ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundum. Şuan bizim tek isteğimiz gazimizin bir an önce sağlığına kavuşmasıdır. Ondan sonraki süreci zaten biz titizlikle ve hassasiyetle takip ediyoruz, yapılması gereken neyse de bütün hemşerilerim gönlü rahat olsun yapacağız. Hepimizi derinden üzdü. Terörle mücadele esnasında gazi ünvanı alan bir hemşerimizin Zonguldak'ta  böyle bir olayla karşılaşması tabii ki hakikaten çok üzücü. Bununla ilgili arkadaşlarımıza yaptığımız değerlendirmelerde Gazimizle konuştum, arkadaşlarımızla konuştuk. Adli makamlarla da görüştük konu üzerinde biz hassasiyeti duruyoruz.Gazimizin üniversite hastanesinde tedavi altında. Ben başhekimle de görüştüm durumu hakkında bilgi aldım, İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur.'' dedi.
YENİ ÇÖP KONTEYNIRLARI GELECEK
Zonguldak Kent merkezinde yeni çöp konteynerı yerleştirildikleri belirten Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şunları ifade etti: ''Gazipaşayı zaten biliyorsunuz çok da büyük değil. İnsanlarımızı genelde iş için ya da alışveriş için kullandığımız mecburiyet caddesi diye tabir ettiğimiz bir yer. Çevre temizliği noktasına hassasiyetimiz var. Hepimizin vatandaş olarak bir kere çevremize karşı saygılı olmamız lazım. Biz belediye olarak tabii ki bizim başta görevlerimizden biri çevreyi temiz tutmak çöpleri toplamak ama burada vatandaşımıza da görevler düşüyor. Gazipaşa'ya yakışır güzel gözüken çöp kovalarıını arkadaşlarımız hazırladılar bir hafta içinde İnşallah bunlar tek tek olacak. . Bazı konteynerlarımız artık zarar görmüş görüntü açısından şık durmuyor. İşte bununla ilgili çalışmamızıda yaptık inşallah bir dahaki hafta Gazipaşa Caddesi boyunca yeni konteynerlarımız vatandaşımızın hizmetinde olacak.''

PROJELER HAYATA GEÇECEK
Projelerini söz verdiği gibi hayata geçireceğini belirten Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şunları ifade etti:''Lavvuar alanları, millet bahçesi ve liman arkasından Valilik önüne kadar olan sahil diye tabir ettiğimiz bölümdeki çalışmalarının tamamlıyorlar. Projeler artık yavaş yavaş hazır hale gelmeye başladı. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın Zonguldak'a yapacağı ziyarete kadar projeler hazırlanmış olacak.'' dedi.
1 EKİM'DEN İTİBAREN KALDIRIM İŞGALLERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
1 Ekim'den itibaren artık kaldırım işgallerine kesinlikle izin vermeyeceklerini ve kaldırım işgalleri gerçekleşen esnafa ceza işlemi yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şunları ifade etti : ''1 Eylül diye açıklamıştım ancak esnafımız sel felaketi sonrası zor duruma düştü. Zor duruma düşen esnafımız okulların açılması zararların karşılanması açısından musamba gösterdik. Ancak 1 Ekim'den itibaren Zonguldak'ta kesinlikle kaldırım işgaline izin vermeyeceğiz ve kaldırım işgali yapan esnaflara gerekli cezayı videoları uygulayacağız buradan şimdiden uyarıyorum'' dedi.

VALİLİK BİNASI ALTINDA ÜCRETSİZ TUVALET YAPIMI ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK
Zonguldak Valiliği binası altında bulunan kapalı tuvalette çalışmalara başladıklarını ve en kısa zamanda hizmete açacaklarını belirten Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, ''Zonguldak Valiliği binası altında bulunan ve kapatılan tuvaletin bakım ve onarım çalışmaları başladı bu çalışmanın tamamlanmasından sonra halkımıza söz verdiğim gibi ücretsiz tuvaleti hizmete açacağız. En kısa zamanda ücretsiz tuvalet hizmetinden Zonguldak halkımız yararlanacak'' dedi.

18 MİLYON LİRA ÖDENMEMİŞ SU ALACAĞIMIZ VAR
Belediye ödenmeyen su borçları konusunda daha önce kamuoyuna çağrıda bulunduğunu ancak yeterince ilgi görmediğini belirten Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, 18 milyon lira civarında belediyenin su alacağı olduğunu ifade etti. Ücretlerinin ödenmesi çağrısında bulunan Ömer Selim Alan şunları kaydetti. ''Neticede biz vatandaşlarımıza ödeme emirlerini gönderip belli bir süre için yapılandırma yapmadıkları takdirde her işlem yapacağımızı  zaten söylemiştik. Ben beklentimizin altında kaldığını görüyorum. Bazı alışkanlıklar kolay kolay değişmiyor, o günlerde bir şey söylemiştim ne yazık ki yıllardır belediye su borcu ödemeyen vatandaşlarımız sanki bir alışkanlık ya da bir normal bir şeymiş gibi akıllarına yer etmiş diyeyim. Yani anlamak mümkün değil.  Bu konuda gerekli hassasiyeti göstermediklerini biz görüyoruz ama biz bu konuda hassas davranmak zorundayız. Çünkü bizim belediyemizin gelirlerinin en büyük payını biliyorsunuz bu oluşturuyor. Vatandaşlarımızın da hakkını gözetmek zorundayız. 18 milyon lira alacağımız var.''dedi. 
(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi