AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi, Zonguldak’a geliyor

Yerel Yönetim Toplantısı Zonguldak’ta yapılacak

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, yerel yönetim toplantısının Perşembe günü yapılacağını ve toplantıya AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi’nin katılacağını söyledi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, 18 Ağustos’ta yapılacak olan kurultay, yarın gerçekleştirilecek olan yerel yönetim toplantısı, dörtlü tren setlerin Zonguldak’a gelmesi ve Devrek Açık cezaevinin Kozlu’ya taşınması talebi konularında açıklamalar yaptı.

KURULTAY’DA ZONGULDAK’I EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun 18 Ağustos’ta gerçekleştirecek olan kurultayda Zonguldak’ı en güzel şekilde temsil edeceklerini belirterek şunları söyledi:

“18 Ağustos’ta büyük kongrenin Ankara’da gerçekleşeceğini ve hazırlıkların şu anda devam ettiğini belirterek şöyle dedi; “Kurultay ile ilgili hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. 18 Ağustos’ta Zonguldak’tan 56 otobüs ile birlikte büyük kongreye katılacağız. Bu sefer erkenden gidip Zonguldak’ı orada daha güzel bir şekilde temsil etmeye çalışacağız. Hazırlıklarımız bitti, genel merkezimizin yaptığı hazırlıklar var. Büyük kongremizde Merkez Karar Yürütme Kurulu seçilecektir. Genel başkan yardımcısı Mahir Ünal beyin basına verdiği bilgilerden anlaşılacağı üzere yönetimin %50’ye yakın kısmı değişecek. Yeni yönetimle beraber 2019 yılındaki yerel seçimlerin hazırlıklarına hemen akabinde başlanacak. Şu anda çalışmalarımız var, tabi yönetim belli olduktan sonra yerel seçimle ilgili çalışmalar yoğunluk kazanacak”.

ZONGULDAK OLARAK MKYK’DA YER ALMAK İSTİYORUZ

‘AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu’na Zonguldak milletvekillerinin girmesi yönünde bir beklenti var mı’ sorusunu cevaplandıran Zeki Tosun, “Zonguldak’tan veya bölgemizden bir arkadaşımızın merkez karar yönetim kurulu üyesi olması bizim için bir kazançtır ve inşallahta olacaktır. Geçen hafta yapılan kadın kolları büyük kongresinde daha önceki dönem yönetim kurulu üyemiz olan Dilek Kaya arkadaşımız kadın kolları genel merkez MKYK’sına girdi. Kendisine hayırlı olsun diyoruz. Büyük kongrede Zonguldak’tan veya bölgemizden bir ismin MKYK’ya girmesi diye bir beklentimiz var.” şeklinde konuştu.

YEREL YÖNETİM TOPLANTISI YAPILACAK

Perşembe günü yerel yönetim toplantısının yapılacağını belirten AK Parti Zonguldak İl Başkanı Tosun şunları söyledi;

“Parti binamızda Yerel Yönetimler Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Geldi’nin katılımıyla yerel yönetimler toplantısı düzenleyeceğiz. Sayın başkanımız saat 14.00’de şehrimizde olacak. Belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, kadın ve gençlik kolları başkanlarımız ve yönetimler başkanlarımız ile il genel meclisi başkanımız, il genel meclisi üyelerimizin katılımı ile geniş kapsamlı bir toplantı yapacağız. Önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili görüş alışverişinde bulunacağız. Mehmet Geldi bey de yerel yönetimler konusunda yapılması gerekenler konusunda bize bilgi verecek.”.

4’LÜ TREN SETİ ZONGULDAK’TA SEFERE BAŞLADI

Zonguldak’ta 4’lü tren setlerinin sefere başladı müjdesini veren AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun şunları söyledi;

“Dörtlü tren setleri Zonguldak’a geldi. Ankara’da yaptığımız girişimler neticesinde biliyorsunuz bunun sözü alınmıştı. Ve geçtiğimiz Pazar günü dörtlü tren seti şehrimize geldi. Pazartesi ve Salı günleri ise deneme seferlerini yaptı. Ve Çarşamba günü itibariyle yolcu taşımaya da başladı. Öncelikle burada emeği geçen başta milletvekillerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Bakanlarımıza teşekkür ediyoruz, yine bu gündemin Zonguldak gündeminde sıcak kalmasını sağlayan siz değerli basın mensupları da teşekkür ediyoruz. Yeni milletvekillerimizle yaptığımız ilk işi de bu şekilde başarmış olduk. Tabii vatandaşlarımız zorluk çekiyordu. Biliyorsunuz yaz döneminde Filyos bölgesi ve sahil bandı bu hat çok daha yoğun şekilde kullanıyordu şimdi bu dörtlü tren seti ile yolcu taşımacılığı biraz daha rahatlayacaktır. Önümüzdeki meselelerin çözümü için de görüşmelerimizi yapacağız. Zonguldak’ımıza hayırlı olsun” 

DEVREK AÇIK CEZAEVİ’NİN KOZLU-DEREKÖY’E TAŞINMASINA BAKANLIK KARAR VERİR

Devrek açık cezaevinin Kozlu’ya taşınması gündemini değerlendiren Zeki Tosun, “Devrek’te bir açık cezaevimiz var. Dereköy’de terk edilmiş bir okuldan bahsediliyor. Böyle bir fikir ortaya atılmış ama bunlar görüşülür, tartışılır ve aynı zamanda Bakanlık yetkililerinin gelip burada inceleme yapması ve karar vermesi gerekiyor. Bu okulun cezaevi yapılması için yeterli midir değil midir diye bakanlığın karar vermesi gerekiyor. Ben şahsen gidip görmedim. Bunlara bakılır, Devrek ve Kozlu-Dereköyde’ki konuma ve bundan sonra yapılacaklara bakılır. Ama bunun kararını sayın bakanlık ve yetkilileri verir. İki tarafa da bakmak lazım, Devrek taşındıktan sonra orası ne olacak, üniversiteyle ilgili daha farklı ve daha güzel gelişme sağlanacaksa buna bakarak ve yapılarak görülecek ve tartışılarak yapılacak işlerdir. Hayırlısı neyse o olsun.” dedi.

İKİ TARAFA DA ZARARI OLMAYACAK BİR ŞEKİLDE SORUNUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN MİLLETVEKİLLERİMİZLE GÖRÜŞECEĞİZ

Konuyla ilgili girişimlerde bulunacak mısınız sorusunu yanıtlayan Tosun, “Ben bunu basından okudum ve böyle bir konu gündeme geldi. Sayın Valimiz de inceleme yaptı. Valimize de bu konuda görüşeceğiz. Bu işte iki tarafa da zararı olmayan bir şekilde çözülmesi lazım. Buna bakmak lazım ve konuyla ilgili milletvekillerimizle görüşeceğiz” şeklinde konuştu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi