"Bir ay içinde en az 20 gün saatlerce süren elektrik kesintileri yaşanıyor. Sağlık ocağı var ama doktoru yok, camisi ver var ama hocası yok"

Gelik Merkez Mahallesi Muhtarı Hikmet Bektaş ve Gelik Ayiçi Merkez Mahallesi Muhtarı Kazım Yarımbaş, "Gelik mahrumiyet bölgesi diyerek" isyan ettiler.

Kanal Z'de Gazeteci-Yazar Ercan Ercan Demir'in hazırlayıp sunduğu ve canlı olarak yayınlanan Ercan'la Objektif  Programı'na katılan; Gelik Merkez Mahallesi Muhtarı Hikmet Bektaş ve Gelik Ayiçi Merkez Mahallesi Muhtarı Kazım Yarımbaş, "Gelik'te 1 ayda en az 20 gün boyunca saatler sürekli kesinti oluyor. Enerji şirketi yetkilileri Gelik'te ki elektrik enerji arızalarına yeterince müdahale edemiyor. Buradan elektrik enerjisi firmasına  gece vardiyası için arıza bakım ekibi sayısını arttırması çağrısında bulunuyoruz. Aynı şekilde çok eski olan enerji hattının da değiştirilmesi gerekiyor.
Ayrıca internet altyapısı da büyük sıkıntı çekiyoruz. Gelik adeta mahrumiyet bölgesi oldu.
Sağlık ocağı var ama doktoru yok, camisi var ama hocası yok. "dediler.

Gelik Merkez Mahallesi Muhtarı Hikmet Bektaş ve Gelik Ayiçi Merkez Mahallesi Muhtarı: Kazım Yarımbaş Ayrıca Türkiye Taşkömürü Kurumu'na işçi alımlarında adaletsizlik yaşandığını Gelik'ten hiç kimsenin kuruma alınmamasına  tepki gösterdiler.
Muhtarlar ayrıca Gelikte çok sayıda özel güvenlik sertifikasına sahip gençlerin olduğuna dikkat çekerek bu gençliğinde İstihdam edilmesi çağrısında bulundu.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi