Zonguldak’ta yaklaşık 2 aydır sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 15-20 yaş aralığındaki gençler, 11.00 ile 15.00 saatleri arası izinli olarak sokağa çıktı. Uzun süredir evde kalan gençler  kendilerine tanınan fırsatı değerlendirerek cadde ve sokakları doldurdu. Bazı  gençlerin ise parklarda oturarak  arkadaşları ile  sohbet ettikleri gözlendi.
Türkiye’de korona virüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 2 aydır 15-20 yaş aralığındaki gençlerin sokağa çıkma kısıtlaması bulunuyor. 65 yaş ve üstü ile 0-14 yaş aralığındaki çocukların ardından gençlere ‘de  kısıtlı  olarak hava alma  izni verilmişti. 15 Mayıs Cuma günü 11.00 -15.00 saatleri arasında izinli olan gençler, izin saatinin başladığı ilk dakikalardan itibaren  sokaklara akın etti. Uzun süredir sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı dışarıya çıkamayan gençlerin uzun süre sonra  sokağa çıkmanın mutluluğunu yaşadılar. 
 Yaklaşık 2 aydır evde kaldıklarını belirten Gençler, 4 saatte olsa  arkadaşları ile buluşturmalarını hasret giderdiklerini ve güzel havanın tadını çıkarttıklarını  belirtiler.  2 aydır evde özlediklerini belirten gençler, ülkemizin virüsten bin an önce kurtulması ve hayatın normale dönmesi için kurallara uyulmasını istediler.
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi