Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, hafta içi her gün Kanal Z ekranlarında canlı olarak yayınlanan Güne Başlarken programına telefon bağlantısı ile katıldı. Bahçelievler Mahallesi’ndeki delege seçimlerinin iptal süreci hakkında bilgi veren Kır, Genel Merkezin yanlışından döndüğünü ifade etti.

Bahçelievler Mahallesi’ndeki delege seçimlerini Ebru Uzun’un öncülük ettiği kırmızı liste kazanmış ve seçimler demokratik bir ortamda olaysız sonuçlanmıştı. CHP Genel Merkezi’ne yanlış bilgi vermesi sonucunda Bahçelievler delege seçimleri iptal edilmişti. 

Ardından Ebru Uzun ve ekibi Emniyet Müdürlüğü’nden alınan belge ile sandık başında herhangi bir arbede yaşanmadığını, Emniyetin herhangi bir tutanak tutmadığını ispat ederek seçim iptalini geri çektirdiler.

CHP Kadın Kolları Başkanı Kır, canlı yayına telefon bağlantısı ile katıldı ve iptal gerekçesinin yanlış olduğunu ifade ederek şunları söyledi : ‘’Delege seçimlerine 3 liste olarak girildi. Gayet güzel ve hiç bir sıkıntı olmadan oylar verildi. Sandık kapandıktan sonra ufak bir ağız tartışması oldu ve sonrası hiç bir sıkıntı olmadan oylar sayıldı. Herkesin itiraz hakkı var. İçeriğini bilmiyoruz ama itiraz hakları kullanılmış ve Genel merkeze dilekçekler verilmiş.  Sonrasında öğrendik ki seçim iptal edildi. İptal gerekçesin de bir arbade yaşandığı belirtilmiş. Ben ordaydım ve sandığa zarar gelmedi, üyeler arasında bir şey olmadı. Genel Merkezimiz yanıltıldı. Bazı kişiler yanlış beyanlarda bulundu.Genel Merkeze belirtilen gerekçe tamamen yalan bende ordaydım. Emniyet her hangi bir arbede ve sorun yaşanmadığını yazılı olarak belirtti. Somut bir şekilde belirtildiği içinde Genel Merkez kararından döndü ‘’ dedi.

Disiplin cezasının verilmesi gerektiğini belirten Kadın Kolları Başkanı Merve Kır,  ‘’Genel Merkez’in buradaki seçim sırasında ki olaydan haberdar olması için birilerinin  bişeyler iletmiş olması lazım. Disiplin işleminin uygulanması gerektiğini düşünüyorum. CHP’nin meselelerinin bu kadar ortaya dökülmesi yanlıştır. Genel Merkez yanlış yaptıysa o yanlıştan dönmüştür. Her parti içinde böyle şeyler oluyor. Bunların olması normaldir. Demokratik bir partiyiz ama bu kadar ortada konuşulması rahatsız edicidir. Biz aileyiz, arada bir anne baba kavgası olabilir bu gayet normaldir.’’ dedi 

(Haber Merkezi) 

Editör: Haber Merkezi