Yeniden Refah Partisi Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı, Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol'un (Milli Görüşün tek adresi Saadet Partisidir) sözlerine, (Gerçek Milli Görüşün hangi parti tarafından temsil edildiğini halkımız gayet iyi biliyor)  diyerek cevap verdi.

Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, düzenlediği basın toplantısında, gazetecinin (Milli Görüşü kim temsil ediyor. Yeniden Refah Partisi Milli Görüşü biz temsil ediyoruz diyor ama siz de hayır biz temsil ediyoruz diyorsunuz. Milli görüşü gerçekten kim temsil ediyor) sorusuna. Merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ı kastederek, (bizde mevkiler makamlar başkanlıklar babadan oğula miras geçmiyor, milli görüşün tek adresi Saadet Partisidir. Kim Saadet Partisi haricinde ki herhangi bir yerde Ben de milli görüşçüyüm derse, palyaçoya benzer sözü merhum Erbakan hocamızın sözüdür.) diyerek cevaplamıştı.

Burak Erol'un verdiği cevabı yorumlayan Yeniden Refah Partisi Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı, (Gerçek milli görüşün hangi parti tarafından temsil edildiğini halkımız gayet iyi biliyor.) dedi.

Necdet Sarı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

ERBAKAN VEFAT ETTİKTEN SONRA MİLLİ GÖRÜŞ ÇİZGİSİNDEN UZAKLAŞTILAR..

''İlk olarak Burak Erol'a hayırlı olsun diyoruz. İl Başkanlığı İnşallah Zonguldak'ı mıza ülkemize faydalı hizmetler yapmakta kullanır gençliğini, bilgisini. Tekrar başarılar dileriz. Biz Tabii kurulduğumuz  seneden beri bu mevzuları açıkladık, aylarca da konuştuk, halkımızı bilgilendirdik bu noktada. Aslında şimdi halkımızın böyle bir sıkıntısı yok, gerçek Milli Görüşün hangi parti tarafından temsil edildiğini halkımız gayet iyi biliyor. Yapmış olduğumuz ziyaretlerde de bunu bizlere gösteriyorlar. Şimdi rahmetli Erbakan hocamızın söylediği bir söz var doğrudur işte o günkü şartlarda hangi siyasi parti içerisinde bulunduysa  geçmişten beri Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve ölmeden önceki Saadet Partisi'nde, hangisinde olursa olsun. Refah Partisi döneminde de Merhum Erbakan Hocamız Refah Partisi'nin dışında kim Milli Görüşçü'yüm diyorsa palyaçodur diye demiştir. Erbakan hocamızın bu lafları dediği zaman da biz zaten Erbakan hocamızın yanındaydık  bizim söylediğimiz şeyler arkadaşların Milli Görüşten uzaklaşması elbette ki hocamızın vefatından sonra olmuştur. Hocamızın vefat etmeden önceki siyasi hayatında Biz her kademesinde bulunmuşuzdur. Onun için bu kardeşlerimizin bu söyledikleri savlar geçerli değil.''dedi.

FATİH ERBAKAN MİLLİ GÖRÜŞÜN GERÇEK MANADA TEMSİL EDİLDİĞİ SİYASİ PARTİYİ KURDU..

Fatih Erbakan'ın Milli görüşün gerçek manada temsil edilmesi için bir siyasi parti kurduğunu belirten yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet sarı sözlerine şu şekilde devam etti:

İkincisi ikinci meselemiz sayın Fatih Erbakan için,  babadan oğula milli görüş geçmez diyor kendisi. Şimdi bunu söylemeden önce Fatih bey hiçbir zaman babasından bir şey devralmadı. Babasının sağlığında rahmetli Erbakan hocamızın sağlığında hocamız gel Fatih otur koltuğa mı dedi yoksa hocamızın vefatından 7-8 sene sonra bulunduğu Milli Görüş teşkilatlarından dışlanıp onu sevenlerin dışlanması bütün erbakan ailesine yapılan maalesef etik olmayan hareketler teşkilatta ki kardeşlerimize yapılan hareketlerden sonra Milli Görüşün gerçek manada temsil edilmesi için bir siyasi parti kurmuştur. Bu siyasi partiyi kendisi kurmuştur hiç kimse ona altın tepsi'de bir parti ver demiştir ve kendi tırnaklarıyla kazıyarak bir sene içerisinde bu zamana kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihi içerisindeki yapılan kongreler içerisinde 44 bin kişiyle Ankara Arena'da yapılan kongrede bu işi taçlandırmıştır. Biz hiçbir zaman babadan oğula geçen bir siyasi parti değil. Bunu kendileri de zaten halkımız da çok iyi biliyorlar.Bu konuda bir şey daha söyleyeceğim. Bu şey de babadan oğula geçmesi sözüyle ilgili o zaman bu kardeşlerimiz Osmanlı İmparatorluğu'nu, Osmanlı devleti'ni inkar eder bir duruma düşmüş oluyorlar. Bir yerde de bizim padişahlarımız işte Ertuğrul gazi'den Abdülmecid'e kadar Abdülaziz'e kadar hep babadan oğula geçmiş. Onun için çok imparatorluk kurmuş 1000 yıllık bir imparator olunmuş babadan oğula geçmekten ve bunu da herhalde arkadaşlar unutmuşlar.Sadece eleştirmek için söz söylemek durumunda kalmışlar ama ben kendilerine teşekkür ediyorum. Kendileri vesile oldular bu sayede de bunları tekrar halkımıza anlatma fırsatı bulmuş olduk. Bu noktada da inşallah kendileri ülkemizin kalkınması noktasında şehrimizin kalkınması noktasındaki projelerini anlatırlar. Biz öyle yapıyoruz. Artık sokaktaki insanımız, mahalledeki kardeşlerimizin Milli Görüşü kimin temsil ettiğini gayet iyi biliyorlar ve başında da söylediğim gibi yapmış olduğumuz gezilerde ve bu kısa bir sene içerisindeki yapmış olduğumuz üyelerle birlikte bunu da biz ispatlamış olduk teşekkür ediyorum.''dedi.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi