Girişimci Yetiştiren Yarışma "University4society" Zonguldak Teknopark Tarafından Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi.

Zonguldak Teknopark tarafından BEÜ’de ilk kez bu yıl 26-27-28 Nisan’da düzenlenen University4Society, Türkiye'nin en kapsamlı girişimcilik yarışmalarından biri olma özelliğini taşıyor.University4Society, toplumun günlük hayatında karşılaşılan sorunlara teknoloji tabanlı çözümler getirebilmek amacıyla, bu sorunlara çözüm olabilecek fikirleri olan, farklılık ve farkındalık yaratmayı hedefleyen yazılımcı, tasarımcı ve iş geliştiricileri bir araya getirerek 48 saatlik bir iş fikri hızlandırma maratonu olarak gerçekleştiriliyor.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri 48 Saat Süresince Uykusuz Kalarak Fikir Geliştirmek İçin Yarıştı.

Yarışmanın yarı final ayağında üniversite öğrencileri, 48 saatlik süreçte özellikle proje geliştirme ve sunum yapma üzerine eğitimler alarak bir iş fikrini nasıl hayata geçirecekleri konusunda bilgilendirildiler. Öğrenciler ayrıca sektörün önde gelen isimlerinden mentörlük desteği alma imkanını da yakaladılar.Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Teoman Duralı Çalışma Salonu’nda kendilerine ayrılan bir alanda programın akademik koordinatörü Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik, eğitmenler ve mentörler eşliğinde çalışmalarını sürdüren öğrenciler, ertesi gün kurdukları ekiplerle jüri önünde sunumlarını gerçekleştirdiler. Jüri değerlendirmesi sonucunda “Çok Amaçlı Enjektör”, “Hepsi Bir Arada 3D Yazıcı” ve “Motor Kazalarına Yönelik Akıllı Kask Tasarımı” projeleri ilk üç sırayı aldı. Kazanan ekiplere Zonguldak Teknopark’tan ön kuluçka girişimcilik ödülü, Destek Patent Kurumundan patent destek ödülü ve Kobizon PDM firmasından ücretsiz danışmanlık ödülleri takdim edildi. İlk üç sırayı elde eden ekipler yaklaşık 3 ay süren bir hızlandırma programına dahil edilip Ulusal Final ayağında yarışacak.

"Yarışma şu an 40 üniversiteye yayıldı"

University4Society'nin kampüs temsilcisi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan Umut Ünal yaptığı açıklamada, yarı finalde her üniversiteden ilk üçe giren ekibin büyük finalde yarışacağını belirtti. Ünal, yarışma kapsamında öğrencilerin gündelik sorun alanlarını kendilerinin seçip buna inovatif ve teknolojik çözümler bulduklarını vurguladı. Yarışmanın final ayağının Eylül-Ekim aylarında yapıldığını belirten Ünal, geçen yıl yarışmayı kazanan ekibin Silikon Vadisi'nde iki ay fikirlerini geliştirme imkanı yakaladığını, bu yılki büyük ödülün ise sürpriz olduğunu söyledi.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi