“YARGI ÖNÜNDE EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALARINI BEKLİYORUZ”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Yönetim Kurulu adına bir açıklama yaparak Belediye-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Doğan’ın Sendikal faaliyetleri nedeniyle uğradığı silahlı saldırıyı kınadı.

Açıklamada; “Belediye-İş Sendikamız ile hukuki ve sendikal mücadelede dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz” denildi.

Açıklama şöyle;

“30 yılı aşkın süredir Avcılar Belediyesi’nde örgütlü ve yetkili sendika durumunda bulunan Belediye-İş Sendikası’nın İstanbul 2 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Savaş Doğan’a silahlı saldırıda bulunulduğunu ve yoğun bakım servisine kaldırıldığını üzüntü ile öğrendik.

Bir başka sendikanın baskı ve tehditle örgütlenme çalışmalarına işçilerin ilgi göstermemesi üzerine hedef haline getirilen Savaş Doğan’a acil şifalar diliyoruz.

Zaten örgütlü işçi arkadaşlarımızı baskı ve tehditle sendika değiştirmeye zorlayan ama amaçlarına ulaşamayanların gerçekleştirdiği alçakça saldırıyı kınıyor, Anayasal bir hakkı yasa dışı yollarla, tehdit ve saldırı ile gerçekleştirmeye çalışanları lanetliyor, yargı önünde en ağır şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz.

Belediye-İş Sendikamız ile hukuki ve sendikal mücadelede dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz”.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi