Kanal Z’de, Yeni Adım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çakmak’ın hazırlayıp sunduğu SAHNE-İ SİYASET programında TTK ile ilgili tartışmalar gündeme getirildi.

Programda Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu ile CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz”ın TTK ile ilgili görüşlerini aktaran Erhan Çakmak’ın sorusu üzerine, GMİS’in asli görevinin işçilerin toplu sözleşme görüşmelerini yapmak, maaş, özlük hakları ve sosyal hakları ile sağlık ve iş güvenliklerini sağlamak olduğunu vurgulayan Necdet Sarı, sendikanın ciddi bir çalıştay düzenleyerek, TTK’nın rehabilitasyonu ve üretimin arttırılması konusunda görüşlerini açıklayabileceğini söyledi.

*** TTK’nın stratejik bir kurum olduğunu ve beli ölçüde zarar etmesinin kabul edilebilir olduğunu vurgulayan Necdet Sarı, yönetim hatalarından kaynaklanan sorunların iktidar partisi milletvekillerinin çabaları ile düzeltilebileceğini söyledi.

GMİS’in, göstermelik olmayan, ciddi bir çalıştay düzenleyerek TTK’nın rehabilitasyonu ve üretimin arttırılması yönünde bir çalıştay düzenlemesinin faydalı olacağını vurgulayan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı, taşkömürü üretiminin ülkemiz için stratejik önemine dikkat çekti.

Programda TTK Üzülmez ve Karadon bölgelerindeki yarı mekanizasyon ve kirişli yarı mekanizasyon çalışmaları ile norm kadro tartışmaları üzerindeki görüşlerini de açıklayan Necdet Sarı, ilimizde çok seçenekli sektörel gelişmesini sağlanması gerektiğine işaret eden açıklamalar yaptı.

KÜÇÜK ESNAF ZOR DURUMDA

Necdet Sarı, pandemi döneminde küçük esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunlara da değinerek, özellikle kantin işletmeleri, kahvehaneler ve kafe gibi işletmelerin tamamen kapalı olduğunu ve zor durumda olduklarını kaydetti. Yerel esnafa sahip çıkılması ve desteklenmesi gerektiğini hatırlatan Necdet Sarı, kredi yenine hibe yardımlarının gündeme gelmesi gerektiğini söyledi.

HABER : Göksel ÇOLAK

Editör: Haber Merkezi