Genel Maden İşçileri Sendikası’nın ( GMİS ) tarihinde en olumlu mali tablo bu dönemde gerçekleşti.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız ve Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir, ilgili sendika personeli ile birlikte, GMİS’te mali disiplini sağlayıp, 25 milyon TL (artı) hanesine geçmeyi başardı.

Bazı dönemlerde görülen savurganlık, kamu borçları ve bütçe açıkları ile gündeme gelen GMİS’in imajı değişti, para biriktiren bir kurum haline geldi.

* GMİS yönetiminin kararlı tutumu ve Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız’ın mali politikaları ile sendikanın kısa sürede 25 milyon TL birikim yapması sağlandı.

Konuyla ilgili sorumuzu yanıtlayan GMİS Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız, “ Bu başarı Sayın Genel Başkanımız Hakan Yeşil ve diğer genel merkez yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın ortak başarısıdır. Bütün kararlar, 5 yönetim kurulu üyesinin hazır bulunması ve oy birliği ile alınıyor. Ortak karar alınmazsa uygulanmıyor.

Birlikte aldığımız isabetli kararlar ve önlemler sayesinde bütçemiz arttı, yaklaşık 25 milyon TL birikim sağlandı.

Üyelerimizin emeğinden, alın terinden kesilen aidatlar hiçbir şekilde çarçur edilmeden yerinde, üyelerimizin hizmetinde kullanılıyor” şeklinde konuştu.

TEŞKİLATLANMADA BÜYÜK BAŞARI

* Öte yandan GMİS yönetimi bugüne değin telaffuz dahi edilmeyen bir ilk’e daha imza attı.

Madencilik sektöründe il dışından üye kaydetmeye başlayan GMİS yönetimi ilk aşamada Çanakkale KSE Madencilik’ten 800 maden işçisini GMİS üyesi yapmayı başardı.

GMİS Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreterliği tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda sadece kömür değil, tüm madencilik sektörlerini de kapsayacak şekilde çok sayıda meden işçisinin GMİS çatısı altında toplanmasının hedeflendiği bildiriliyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi