Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’in “Aralık ayında Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 1500 işçi topu halde alınacak’ şeklindeki açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.
TTK’ya alınacak işçilerle birlikte bölgemizden göç eden bazı gençlerimizin de geri döneceğini düşündüklerini ve bölgemizdeki gençlerin dört gözle hayırlı haber beklemekte olduklarını belirten Savaş Çiloğlu şunları söyledi:
 
“Kurban Bayramı’nın ikinci günü Zonguldak gazeteciler Cemiyeti (ZGC) genel merkezi geleneksel bayramlaşma töreninde Zonguldak Milletvekili Sayın Polat Türkmen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın genel seçimler öncesi TTK ya 1000+500 işçi alımı sözü üzerine yapılan çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ayrıca Sayın Türkmen aralık ayında veya yakın zamanda, tek seferde 1500 işçi alımının toplu bir şekilde yapılmasını, bu konuda Enerji Bakanlığı yetkilileri ile görüştüklerini de söylemesi bölgemizde halkımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. 
Bayram boyunca yönetim kurulu ve üye arkadaşlarım ile birlikte birçok köyü ziyaret ettim. Gittiğimiz her köyde bölgemizin sorunları ile ilgili sorulara muhatap olduk. Bunların başında da TTK'ya işçi alımı gelmektedir. Halkımız da sayın Türkmen'in açıklamasını duymuş ve memnuniyeti ifade ederek; işçi alımının bir seferde, üretim işçisi alınarak ve üretiminde arttırılarak ülke ekonomisine katkı sağlanmasını talep ediyorlar. Özellikle bölgemizdeki gençler dört gözle hayırlı haber beklemektedir. Bizler hem dernek hemde vatandaş olarak TTK'ya alınacak işçilerin bir seferde hatta mümkünse bu sayının daha da arttırılmasını talep ediyor. Bu sayede bölgemizden göç eden bazı gençlerimizin de geri döneceğini düşünüyoruz.  Bu girişimlerinden dolayı Sayın Türkmen'e  ve emeği geçen herkese teşekkür eder, bu konuda kamuoyu desteği vermeye de  hazırız.”dedi.
(HABER-ERCAN DEMİR)

 

Editör: Haber Merkezi