Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı, 6. Ulusal Gökçebey Tavuk ve Kültür festivalinin 22 Temmuz pazar günü yapılacağını söyledi. 

Bayraklı, yerel sanatçıların sahne alacağı festivalin pazar günü Gökçebey hükümet konağı önünde saat 13.30’da başlayacağını belirterek şunları söyledi;

“Zonguldak’ta merkezi bulunan Kanatlı Hayvan Eti Üreticiler Birliği’nin 2018 Festival günümüz yaklaştı. Kurulduğundan bu güne birliğimiz Zonguldak’ta hem tavukçuluğun sesini, hem tavuğu sevdirmeyi hem de bölgemizi tanıtmayı hedeflemiştir ve bu niyetle bu festivalleri yapıyoruz. Festivallerin birincisi Gökçebey’de başladı ve aynı anda 300 teneke tavuk kebabı yaparak rekor kırdık. Böylece Gökçebey’in de Türkiye’ye tanıtılmasına vesile olduk. Şu anda da altıncı festivalimize geldik. İnşallah bu sene 6. Gökçebey Teneke Tavuk Festivalimizi Zonguldak’ımıza, Gökçebey’imize, Türkiye’mize sunacağız. Bu sene Gökçebey Belediyesi ile birlikte yapacağımız festivalimizde hedefimiz Gökçebey Hükümet alanında 15 bin kişiyle bir araya gelmek. Devrek Belediyemizin de katkısıyla marşlarla birlikte festival alanında buluşmuş olacağız. Saat 13:30’da Hükümet Konağı önünde festivalimiz başlayacak. Kozlu Belediye Başkanlığı’na da buradan şükranlarımı sunuyorum, folklor ekibinin orada konuklara gösteri yapmasına katkı sundular. Ardından tenekelerimizi açıp hazırlanmış özel yemekhanelerimizde pilav ve ayran ile yaklaşık beş bin kişiye orada tavuğumuzu ücretsiz şekilde dağıtacağız. Yemeklerin ardından müzik keyfi yapacağız, Ercan Gönültaş ve Elif Dikmen Hanımefendi festivalimizi sunacak. Tüm Zonguldak’ı ve Tüm Türkiye’yi Gökçebey’e tavuk yemeye ve festivalimize davet ediyoruz.”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi