Zonguldak’ın Gökçebey İlçesi’nde Atatürk İlkokulu’nda uygulanan “Okumak Yaşamaktır” projesi kapsamında şehit madenci anıtı önünde kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Ayrıca maden müzesini de ziyaret eden minik öğrenciler öğretmenleri ile birlikte şehit madenci anıtı önünde kitap okudular.

‘Okumak yaşamaktır’ e twining projesi kapsamında Zonguldak’ı temsil eden Gökçebey Atatürk ilkokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından Türkiye Taşkömürü Kurumu maden müzesi önünde öğrenciler kitap okudu. 

Gökçebey Atatürk ilkokulu öğretmeni Aysel Molvalı, proje hakkında bilgiler vererek şöyle dedi;

“Projemizin adı okumak yaşamaktır. Avrupa okul ortaklıkları üzerinden yürütülen ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen onaylanmış bir projedir. Projenin içeriği 81 ilden bir öğretmen ve sınıf olacak şekilde herkes kendi ilinin en önemli iki mekanında farkındalık yaratmak amacıyla, hem kültürel özellikleri tanıtmak hem de kitap okumayı dikkat çekmek adına fotoğraf çekimine başlayan bir projedir. Mayıs ayı sonunda projenin sergisi olacaktır. Aynı zamanda projede yabancı ülkeden de ortaklarımız var. Fransa, Portekiz, İspanya, Romanya ve İtalya Her önemli ülke ve il kendi önemli iki mekanında fotoğraf çekecekler. Bunu sene sonunda etwinnig sistemi üzerinden sergiyi fotoğraf yollayacaklar. Mayıs ayında ülkelerin ve Türkiye’deki illerin katılımıyla gerçekleşen gerçekleşen bu etkinliklerin fotoğrafları etwinnig sistemi üzerinden eklenecek ve herkes kendi okulunda bir ilçesinde bir sergi açacak.”

Çocuklarda kitap deyince akla ne geliyor sorusuna; “çalışmak, çalışmak kitap, fikir üretmek, macera, heyecan, masal, yaşamak geliyor” Şeklinde cevap verdiler.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi