Türkiye’nin 81 iline, yüzlerce okula, binlerce öğrenciye ulaşmaya devam eden Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Gönül Coğrafyası ekibi Diyarbakır ve Muğla’dan gelen çağrılar üzerine harekete geçtiler. 

Gerek kurdukları standlar sonucu gerek sosyal medyadan yaptıkları çağrılar sonucu yüzlerce kitap, kalem, dosya, boyama kitabı, araç-gereç vs. olmak üzere toplandı. Bu sürecin sonunda Diyarbakır Çakmak İlköğretim Okulu ve Muğla Turgut Şehit Güngör Çetinkaya Ortaokuluna kitap yardımları gerçekleştirildi. Kardeşlerimize kitapların yanı sıra defter, kalem, dosya, kırtasiye malzemeleri hediye edildi.

Kitapsız Öğrenci, Kütüphanesiz Okul İstemiyoruz parolası ile yola devam eden Gönül Coğrafyası ekibi, “Yüzlerce öğrenciye daha ulaştığımız için çok mutluyuz. Kardeşlerimizin yüzlerindeki tebessümleri, gülen gözleri bir ömre bedeldir. Kısa bir sürede 8 il ve 11 okula ulaşmış olduk. Sıradaki Gönül Coğrafyası duraklarımız ise Konya ve Gaziantep olacak. Ekip olarak kütüphanesiz okul kalmayana dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi