''Zonguldak BEÜ'de  uluslararası yer uydu istasyonu kuruluyor. Önümüzde ki yıl ilk uydu uzaya fırlatılacak. Hedef uydu üretilerek dünyaya satmak''
TEKNOFEST kapsamında Türksat tarafından 10-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 4.Türksat Model Uydu yarışmasında Türkiye birincisi olan Grizu-263 Uzay Takımı, Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti.
Haziran ayında NASA sponsorluğunda düzenlenen Cansat Competition model uydu yarışmasında ABD’de Dünya ikincisi olan uzay takımımız, Gölbaşı/Ankara tesislerinde düzenlenen Model uydu yarışmasında Ön Tasarım ve Kritik Tasarım puanlamasında 100 üzerinden 100 puan alarak finallere kalmıştı. Finallerde de uçuş görevlerini eksiksiz tamamlayan Grizu 263 takımı Türkiye birincisi olarak göğsümüzü kabartmıştı. Grizu 263 takımı elde ettiği başarının ardından birincilik ödülünü Vali Bektaş'a hediye etti. Takım kaptanı Mustafa Uysal ve takım üyesi Çağrı Karaduman, Vali Bektaş'a bilgi vererek BEÜ'de uluslararası yer uydu istasyonu kurulacağı ve önünüzde ki yıl da uyduyu fırlatacaklarını ve teknopark bünyesinde kurulacak şirketle birlikte uydu üretilerek ülkelere satılacağını belirttiler.
BEÜ Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bülent Ekmekçi'de takım hakkında Vali Bektaş'a bilgi verdi. Vali Erdoğan Bektaş'da Grizu 263 Uzay Takımı ile gurur duyduklarını belirterek kutladı ve yolunuz açık olsun dedi.
(Haber Ercan Demir)


 

Editör: Haber Merkezi