4 ARALIK'TA BAHÇELİEVLER DELEGE SEÇİMLERİ YENİDEN YAPILACAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından, Zonguldak Merkez Bahçelievler Mahallesinde yapılan delege seçimleri iptal olmuştu. Delege seçimlerini iptal kararını değerlendiren CHP İl Başkanı Hakkı Güney, kararın genel merkez tarafından alındığını belirterek 4 Aralık'ta Bahçelievler Mahallesi delege seçimlerinin yenileceğini ifade etti.

Zonguldak'ta 7 ilçemizde bütün seçimlerimizi bitirdik. 7 ilçemizdeki yaptığımız bütün seçimlerden sonra İlçe Başkanlıklarımız bütün hazırlıklarını yaptı. İlçe kongrelerinin takvimlerini de aldık.  Sabah Genel merkezimizin bize gönderdiği bir yazıyla  Bahçelievler seçimini tekrar yapılması kararı alındı. Burada  iki tane şikayet söz konusu. Bu dilekçeyi biz İl başkanlığı yönetim kurulu olarak seçimlerin iptal edilmemesi anlamında karar verdik, İlçe başkanlığımızın gönderdiği yazıyı biz reddettik. Bu il başkanlığının yönetim kurulundan tartışılarak verdiği bir karardır ve bu karar İl başkanlığında oy çokluğuyla geçmiştir. Yani bütün arkadaşlarım bu karara red cevabı vermiştir. Bizi bu konudan sonra bu kararımızı aldık ve bu konuyu ilçe başkanlığımıza  gönderdikten sonra Genel merkezede gönderdik ve onun akabinde bugün  genel merkezden böyle bir karar geldi ve bu kararı da arkadaşlarımıza duyurduk.Onun yanında seçime giren kazanan arkadaşlar bugün il binasına gelmişlerdir. Arkadaşlarımızla gene sükunet içerisinde konuştuk.Bu konu hakkında bilgilendirme yaptık. Bilgilendirmeden sonra da artık bunun tekrar seçimde sonuçlanacağını kendilerine ilettim. 

Cumhuriyet Halk Partisi iktidara yürüyen partidir. Delege seçimleri kongreler bizim tatlı sert demokrasiyi tam anlamıyla kullandığımız için başkaları tarafından yadırganıyor ama bu bizim demokrasi dersimizdir. Bunu da herkes verir. O yönde bu ayın dördünde ilçe bize bu kararını bildirecek ve arkadaşlarımızda ayın dördünde tekrar Bahçelievler'deseçime girecekler. Aralık ayında zaten ilçe tarihlerini daha önceden verdik. O tarihlerde de ilçe Başkanlıklarımızın kongrelerine başlayacağız.
(HABER-ERCAN DEMİR)

 

Editör: Haber Merkezi