Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hakkı Güney Ereğli kongresi için sağduyu çağrısında bulundu.
Nevşehir'de 4 gün süren il başkanları toplantısından dönen İl Başkanı Hakkı Güney önemli açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.Nevşehir toplansı çok verimli geçtiğini ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşma yaptığını parti içi çalışmalarının gerçekleştirdiklerini söyledi:

KILIÇDAROĞLU TOPLANTIDA ZONGULDAK'I KAYBETMENiN ÜZÜNTÜSÜNÜ BiLDiRDi
İl başkanları toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak kaybetmenin üzüntüsünü bildirdiğini belirten İl Başkanı Hakkı Güney şunları söyledi:
"Biz artık Zonguldak'ta Belediye Başkanlığı seçimini kaybettikten sonra ciddi anlamda yani belediye meclisi İl Genel Meclisi anlamında ciddi anlamda da çalışmalarımız var. Biz genel merkezimize gönderiyoruz. Bunlara devam edeceğiz. Zonguldak belediyesi'nde ki çalışmaları takip edeceğiz. Özel İdare ile ilgili çalışmalarımızı özellikle genel merkezimizin de talimatı ile bu önümüzdeki günlerde tatile girdiler.  Yani bizim bundan sonraki süreçte genel merkez anlamında vereceğimiz raporlar ciddi anlamda yoğunlaşacak. Zonguldak'ın Türkiye'de emeğin başkenti olması ve emeğin başkentinde de bu Belediye Başkanlığı seçimini bu süreçte olmaması anlamında genel Başkan da üzüntülerini bildirmiştir. Buna göre de zaten raporlarımızda çalışmalarımıza kendisine sunduk ona göre de söyledik. Bundan sonraki çalışmalarımız genel seçim için yoğunluk kazanacaktır. bundan sonra da güzel şeylerin olacağına her şey çok güzel olacağını söyleyebiliriz"
TÜRK-İŞ İŞÇİYİ SATTI
İl başkanları toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun türk-iş'in işçi hükümete sattığını işçi yarı yolda bıraktığını ifade ettiğini kaydetti.

EKiM AYINDA KONGRE BAŞLIYOR KURULTAY 6 AY ERKEN YAPILACAK
Ekim ayında delege seçimlerini yapma kararı gibi böyle bir sonuç çıkabilir. O 6 aylık bir süreç düşünüyor genel merkez şu anda bugün MKYK toplantı ve karar verenilir. Kongre süreci Ekim'de başlayacak ve kurultay 6 ay erken yapılabilir.

MAHALLELERE SANDIK KURULACAK
Kongre öncesi seçimlerinde mahalleleri sandık kurulacağını belirten Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hakkı Güney, "Şimdi ben örgütcü bir insan olarak ben o noktada eski sistemde nasıl sandığı mahalle bazında yapılıyorsa mahalle baznda yapılacak, yani mahalleleri sandık kurulacak Tabii ki" dedi.

EREĞLi KONGRESi iÇiN SAĞDUYU ÇAĞRISI
Salı günü yapılacak olan İl İlçe kongresi için sağduyu çağrısında bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hakkı Güney şunları ifade etti:
"Şimdi biliyorsunuz bu olağanüstü kongrelerde sadece İl Başkanı konuşma yapıyor. Mevcut arkadaşımız şu anda İlçe başkanlığına bakan arkadaşımız, geçici kuruldaki arkadaşımıza açılış konuşmasından sonra İl başkanının konuşması ile başlıyor. Saat bir buçukta başlayacak kongre ve bizim konuşmamızdan sonra da bu arkadaşlarımız seçime girecek.Kongrenin güzel geçmesi en büyük dileğimiz ve sağduyu çağrısı yapıyoruz. reğli'de Tabii bütün insanların da kongrenin güzel olmasını artık birlik beraberlik içerisinde olmasını, Ereğli'nin siyasi anlamda artık Cumhuriyet Halk Partisi anlamında söz sahibi olması, biliyorsunuz hep Ereğli'de Parti'nin İlçe Başkanlığı kopukluğu ndan hep bahsedildi.Bbiz de artık en sonunda bu kararı genel merkezimizde paylaşarak bunu bir noktaya getirdik ve yarın onu da çözeceğiz" dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi