Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney 12 Mart İstiklal Marşının Kabul Edilişinin 98.Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u andı. Hakkı Güney açıklamasında şunları söyledi:

“Büyük vatansever ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve Türk Milletinin İstiklaline ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milli Marş olarak kabul edilmiştir.

İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy; sadece büyük bir şair değil, aynı zamanda kendini, milletinin, vatanının istiklal mücadelesine adamış önemli bir şahsiyettir.

İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif Ersoy; Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın derken verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir.

Bu duygularımla; İstiklal Marşını  bu vatanı ve bayrağı bizlere bırakarak bağımsız ve hür yaşamamıza vesile olan, Başta Kurtuluş Savaşımızın Baş Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Büyük Devlet Adamı ve Şair Mehmet Akif Ersoy’u , tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.”

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi