*** CHP İl Kongresi'ne iki gün kala kulisler hareketlendi. Yoğun kongre çalışmaları sırasında seçimin favori adayı Hakkı Güney'e karşı, CHP Genel Merkezi'nin adı kullanılarak, delegeler üzerinde etkili olmaya çalışanlar, " Genel Merkez Hakkı Güney'i istemiyor" şeklinde kendi uydurdukları bir söylentiyi yaymaya çalışıyor.

*** CHP İl Kongresi'ne ve adaylık yarışına gölge düşürmeye yönelik manipülasyon çabaları delegelerin büyük tepkisine neden oluyor. CHP Genel Merkezi'nin, Zonguldak İl Kongresi'ne kesinlikle müdahil olmadığını ve olmayacağını vurgulayan delegeler, " Bu tür asılsız söylentiler kongreye gölge düşürür, adaylık yarışını çirkinleştirir, Hakkı Başkan'a yönelik algı operasyonunu kabul etmemiz mümkün değildir, herkesi partimize yakışan şekilde davranmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştular.

*** Öte yandan CHP Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul'un, genel başkanlık yarışında Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olan Muharrem İnce ile birlikte hareket eden CHP eski Milletvekili Şerafettin Turpçu ile birlikte hareket edip, Murat Pulat'ın adaylığına destek sağlamak istediği, ancak delegelerin buna karşı çıktığı öğrenildi.

Ereğli CHP delegelerinin, il kongresinde ilçe başkanının tavrına göre hareket etmeyip, kendi iradeleri ile oy kullanacakları yönünde beyanda bulundukları bildiriliyor.

*** Pazar günü gerçekleştirilecek CHP İl Kongresi'ne mevcut İl Başkanı Hakkı Güney, Turhan Oral ve Murat Pulat aday olarak katılıyor. Halil Furat'ın da adaylık için zemin yoklaması yaptığı ve duruma göre karar vereceği belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi