Murat Altay’ın sunduğu Güne Merhaba programına Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol katıldı.

Erol Ereğli’nin İl olma durumunu,halkın siyasetçilere güveninini,Erdemir,Zonguldak Belediyesi,Milletvekilleri,Bakan istifası gibi bir çok konuyu Kanal Z Ekranlarında değerlendirdi.

Erol yaptığı açıklamada şunları söyledi:

EREĞLİ’NİN İL OLMASINA GEREK YOK

Zonguldak’tan Bartın ve Karabük’ün bizden ayrılması iyi olmayıp bizi parçalanmıştır.Ekonomik ve sosyal anlamda bizi iyi etkilemiştir.Ereğli’nin il olmasına gerek yok.35-40 km uzaklıkta bir İlçemiz.Diğer İller bizden ayrılmasaydı 2 milyon nüfuslu şehir olup daha önemli yerlerde olacaktık.

Ereğli’de bulunan ekonomik ve siyasal insanların Ereğli il olsun çıkışı var.Bazı kesimler siyasal lobiyi aşamadıkları için sıkıştıklarında bu tür çıkışlar oluyor.Ereğli’nin il olması akla mantığa uymuyor.Küçülmenin parçalanmalanın hiç bir faydası yok.

Ulusal ve yerel medyanın basın özgürlüğü yok.Bir gazete abonesiyle günlük gazetesi ve bir çok gideri var ve sıkıntısı olduğunda halka ulaşma konusunda sıkıntı çekiyor.Maliyetleri kısıtlı olması sebebiyle.Türkiye’de siyasetçiye olan güven zedelendi.

SP OLARAK HALKIN GÜVENİNİ KAZANICAĞIZ

İl Başkanı ve İlçe Başkanları olarak biz halkla bire bir temas ederek SP olarak güven kazanacağız.Zonguldak İlinde arayış içindeyiz,siyasi görev teklif ederek çözüm arayışı içindeyiz.Değişik partilerden istifa  edip teşkilatımıza katılanlar oluyor.

ERDEMİR’İN ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI ÇALIŞTIRMASI GEREKİYOR

50 ve daha fazla çalıştırıldığında engelli vatandaşımızı çalıştırması gerekiyor.İhtiyaç konusu olduğunda engelli vatandaşlarımızı yerleştirebiliriz.Engelli ama ne konuyu biliyor hangi konuda uzmansa ona göre alınabilir.

Engelli vatandaşlarımızla ilgili şunuda söylemek  gerekiyor.Devlet vatandaşın iş konusunda önünü açması gerekiyor.Vatandaşında vergi borcunu karşılamak zorundadır.Engelli vatandaşımızın her hangi bir kriteri yoksa meslek edinme eğitimi olması gerekiyor.Devlet bunlara meslek edindirme seferberliğinde olması gerekiyor.Bizlerde bir engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız.

MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINA TALİBİZ

Bütçe hacimlerini enflasyon altına almak lazım.Biz Tüm belediyeleri yakın takip içerisindeyiz.Türkiye genelinde belediye başkanlığımız var Zonguldak’ta Milli görüş olarak belediyecilik anlayışına talibiz.

ZONGULDAK BELEDİYESİ ZAM DEĞİL İNDİRİM YAPSIN

Zonguldak Belediyesi suya zam hazırlığı yapmasından vazgeçsin.Zonguldak Belediye Başkanı’na sesleniyorum bu konuyu gündeme getirmesi bile hoş değil.Bu dönemde bu konuyu getirmesi ekonomik krizde böyle birşey yapması heleki salgın döneminde en ihtiyaç duyduğumuz şey sudur ve zam yapılması hiç iyi değil.Böyle bir karar almamıştır inşallah aldıysa da vazgeçsin.Zonguldak Belediyesi zam değil indirim yapsın.Halk Zonguldak’tan yaşamaktan memnun değilse eğer Belediye’den memnun değildir.

ÖNCEKİ DÖNEMKİ MİLLETVEKİLLERİNE GÖRE BU DÖNEMDEKİLER DAHA İYİ

5 Milletvekilimiz var.Çalışmalarında başarılar diliyorum.Milli görüşle biz şahıslarla kimseye takıntımız yok sisteme takılıyoruz biz.Ak Parti’nin 3 Milletvekili daha önceki dönemdeki Milletvekillerinden daha başarılıdır.Kent Merkezi yatırımları ve yollar gibi.Ama beklenen seviyenin çok altındalar.Milletvekillerimiz halkın içerisinde değiller.Daha büyük yatırımlar yaparlarsa seviniriz.

Doğalgaz rezervi nasıl değerliyse Taşkömürümüzde o kadar da değerlidir.

TÜRKİYE’DE YAŞAM FAALİYETLERİ ÇOK YÜKSELDİ

Çelik çekirdek kadronun AK Parti’den kopmasıdır bakanın istifası.27 saat bu konuyla ilgili açıklama kimse yapmadı.Çelik kadrodan kopması filmin bitmesidir ve uzatmalara gidiyordur.Türkiye’de yaşam faaliyetleri çok yükseldi.Yapısal reformalara ihtiyaçları var.Bir dönem buna giriştiler ve hane geliri yükseldi.

HALK OTOBÜSLERİ ÜCRETSİZ OLSUN

Zonguldak’ta içilebilir su isteyin ve belediye’den bunu isteyin dedik.Eve gelen arıtma sisteminden gelen sular.Milli görüş bunu sağlayacak.Belediyelerin Halk otobüslerini ücretsiz yapmasını istiyoruz.Sembolik 1 TL olsun ya da.

SOSYAL MESAFE HİÇ BİR YERDE UYGUN DEĞİL

Çay ocaklarında sosyal mesafe de sıkıntı oluyor da miting yaparken çay atınca birbirinin üzerine atlayınca salgın olmuyor mu.

Minübüsler de her yerde bu vaka olabilir.Öyle bir mekanizma kurulup iktidar güçlerini paylaşacaksınız.

İŞİ BİLMEYEN İNSANA GÖREV VERİRSENİZ HEM KENDİNİZ HEM KARŞINIZDAKİNE ZULMETMİŞ OLURSUNUZ

Maliye Bakanımız Maden Mühendisi iki sene yüksek lisans yapmış ekonomi üzerine sizin Maliye Bakanı olarak atıyacağınız kişi para,banka uluslar arası para fiyanslarının piyasalarını avucunun içi gibi bilmesi gerekiyor işi bilen insana vermeniz gerekiyor.İşi bilmeyen insana verirseniz onda kendinize de zulmetmiş olursunuz.

İKTİDAR GÜÇ KAYBEDİYOR,MUHALEFET GÜÇLENMİYOR

Ak Parti’nin 18 yıllık iktidarın anket bazında %30’un altına düştü.İktidar zayıflıyor,güç kaybediyor.Muhalefet güçlenmiyor.

HABER:ESRA AYDIN 

Editör: Haber Merkezi