Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin Ankara ziyareti, sahil projesi ve özel halk otobüsü ile ilgili sorularını yanıtladı.

TOKİ İLE İLGİLİ BAKANLIK ZİYARETLERİMİZ OLDU

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ankara Ziyareti ile ilgili olarak, "Ankara ziyaretlerimiz’de rutin ziyaretlerimizi yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde genişletilmiş il başkanları toplantısı vardı. İl Başkanımız, kadın kolları başkanımız, gençlik kolları başkanımız ve İl Genel Meclis başkanımızla katılım sağladık. TOKİ’yle ilgili ve bakanlıklarla ilgili ziyaretlerimiz vardı"dedi.

SAHİL PROJESİNİ BİZDE BİR AN ÖNCE AÇILSIN İSTİYORUZ..

Sahil projesi ile ilgili soruya yanıt veren Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Sahil projesi ile ilgili 20 Şubat söylemiştim. Gündem güne tarih değişecek bir durum yok. Bizde biran önde açılsın istiyoruz. İnşallah gecikme olmaz. Bizde artık vatandaşımızın daha fazla beklemesini istemiyoruz. Keşke elimizden gelen birşey olsa da yarın açsak" şeklinde konuştu. 

HALK OTOBÜSÜ SORUNUNA RADİKAL ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Halk otobüsü ile ilgili kalıcı çözüm istediklerni belirten Başkan Ömer Selim Alan. "Çalışmalarımız devam ediyor. Radikal bir çözüm istiyoruz. Bir daha bu soruların gündeme gelmemesini istiyoruz. Koltuklarda biz kalıcı değil geçiciyiz. Biz kalıcı bir çözüm için mücadele ediyoruz. O yüzden de ha deyince yapılacak birşey değil bu. Bir yasal mevzuatı var. Trafik komisyonun yasaların el verdiği şekilde. Biz niyetimizi söylemek istemiştik. Biz şoför esnafımızla dolmuşçu esnafımızla bu yolda yürümek istiyoruz. Her şehir kendine göre dönüşümlerini yapmış. Her zaman olduğu gibi burda da sona kalmışız. Diğer şehirlerde dönüşümler çoktan bitmiş. Uygulamaya geçmişler. Zonguldak’ın coğrafyasını, coğrafi şartlarını uygulamak için arkadaşlarımız çalışıyor. Biz istiyoruz ki biran önce bu sorun çözülsün vatandaşımız mağdur olmasın. Bu tür radikal kararlarda iyi karar vermek gerekiyor. O yüzden biraz zaman istiyoruz. Radikal çözümle bit daha bu sorunlar gündeme gelmeyecek"şeklinde konuştu.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi