ALINAN TÜM KARARLARIN ALTINDA SENİN İMZAN VAR!

AK Parti'den istifa ederek DEVA Partisi'ni kuran Ali Babacan partisinin Zonguldak kongresinde hükümet aleyhine yaptığı ağır eleştirilere, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, "Geçmişte beraber yola çıktığı ekiplerini, liderlerini eleştirmenin tenkit etmenin doğru olmadığına inanıyorum.

Neden Çünkü alınan kararların tümünde kendilerinin imzası var, yapılan bütün işlerde beraberdiler. Bu çalışmaları hep birlikte yürüttüler."diyerek sert şekilde cevap verdi.

AK Parti Zonguldak milletvekili Hamdi Uçar, Deva Partisi genel Başkanı Ali Babacan'ı Zonguldak kongresinde hükümette yönelik eleştirilerine tepki gösterdi.

Ali Babacan 'ın  AK Parti'nin kurucusu olduğunu ve partide bakanlık ve önemli görevler yaptığına dikkat çeken AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, şunları söyledi;

ALINAN TÜM KARARLARDA ONUN DA İMZASI VAR!

"Ali Babacan bu partinin kurucularından, partimizin uzun yıllar görev yapmış çeşitli kademelerde görev yapmış değerli bir siyasetçi arkadaşımız. Netice itibariyle uyuşmazlık olmuş, anlaşmazlık olmuş ayrılmış, Parti kurmuş. Ancak geçmişte beraber yola çıktığı ekiplerini, liderlerini eleştirmenin tenkit etmenin doğru olmadığına inanıyorum.

Neden Çünkü alınan kararların tümünde kendilerinin imzası var, yapılan bütün işlerde beraberdiler. Bu çalışmaları hep birlikte yürüttüler. Bir şekilde bir dönem sonra ayrıldıktan sonra geçmişe yönelik yapılan eleştirilerin çok etik olmadığına inanıyor ve  düşünüyorum.  O yüzden bu tip kongrelerde siyasi rant elde etme adına açıklamalar ne yazık ki yapılıyor. Bu hem o siyasi partiye hem de ülkeye katkı sağlamıyor. Siyasi parti elbetteki kurulur yeni bir oluşum da olur.  Bu oluşum bir hedefi olur, bir amacı olur ama şunu söyleyeyim şu anda Türkiye'de ne lider sorunu var ne iktidar sorunu var. Ekonomik birtakım gelişmelerle ilgili sıkıntılar elbetteki var ama bunun da sebepleri nedenleri var. Malum 1 yıldır pandemi ile mücadele eden bir pozisyondayız, ekonomisini tam da derlenip toparlanma döneminde böyle bir süreç yaşandı. Ama bunları inşallah atlatacağız. Özellikle pandemi dönemi içerisinde ekonominin çarkları dönüyor, ihracatımız her geçen gün artıyor ama ekonomik üzerinde birtakım oyunlar oynandığı da aşikar.  Bunların üstesinden gelebilecek hem lidere hem de iktidara sahibiz şu anda çok şükür. Bu sıkıntılar önümüzdeki günlerde aşılacak ve hiç kimseye bunun üzerinden siyaset yapma fırsatı da vermemiş olacak"

ONUN DÖNEMİNDE Mİ PANDEMİ VE SINIRIMIZDAKİ SAVAŞLAR YAŞANMIŞDAMI KONUŞUYOR

Ali Babacan'ın "Ben kasa dolu bıraktım şimdi kasa bomboş" şeklindeki sözlerine ise Hamdi Uçar, "Elbette ki o günkü şartlarla bugünkü şartlar çok farklı. Acaba o günkü şartlarda pandemi olsun sınırımızda olan gelişmeler olsun  bunlar yaşansaydı acaba kendisi ne pozisyonda olacaktı. Bunu düşünerek aslında bu açıklamayı yapmış olması lazımdı. O yüzden bunlara çok cevap vermeye gerek yok. Biz işimize bakıyoruz, hizmet etmeye bakıyoruz."dedi.

ANKETLERDE SIFIRIN ALTINDALAR.TABANINA ŞİRİN GÖZÜKMEK İÇİN SÖYLEDİĞİ SÖZLERDEN ÖTE DEĞİL

Ali Babacan'ın "Emaneti geri alacağız seçimlerde hesap soracağız" şeklindeki sözlerine ise Milletvekili Hamdi Uçar, "Bunlar klişe sözlerdir, tüm siyasetçiler tüm Parti kuran liderler çıktıklarında bu açıklamaları yaparlar. Tabanına seçmenine hoş görünmek için buna benzer ifadeler kullanılırlar. Bunlar normal bir ama Realiteye bakın gerçeğe bakın istikrar ve güven ortamı oluşmadığı sürece sizin bunları yapmanız mümkün değildir. Zaten anketlerde de sıfırın altındalar. O yüzden bunları çok da cevap vermeye gerek yok" şeklinde konuştu.

BERAT ALBAYRAK'IN İSTİFASI MUALLAK BİR KONU

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası ile ilgili soruyu cevaplayan Milletvekili Hamdi Uçar, "Bu konu muallak bir konu şu anda basını ve  kamuoyu ne biliyorsa biz de onu biliyoruz. Bununla ilgili bir açıklama yapmamızın bir anlamı olmadığını düşünüyoruz" dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi