Seçim bitti, tartışması bitmedi...

CHP yine gündemde...

Partili bir grubun “yenilenme” ya da “yeniden yapılanma” konusunda kolları sıvadığı, içten içe bir çalışma başlattığı rivayet ediliyor.

Elbette, CHP gibi Cumhuriyetimizle yaşıt bir siyasi partinin Zonguldak’ta hiçbir etkisi olmayan bir “tabela partisi” konumuna gelmesini kimse istemez.

Ancak şunu belirtmek gerekiyor...

CHP içinde sürekli bir “kazan” vardır...

Közlenmesine fırsat verilmez, sürekli altına odun atılır.

Bu hesap, o hesap olmazsa iyi olur.

Konumuza dönelim...

CHP içindeki bu hareketlenmenin CHP 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın tarafından yönetildiği söyleniyor.

Kimler tarafından ?..

Zonguldak’taki “kadrolu” Harun Akın muhalifleri tarafından...

Harun Akın bu gelişmelerle ilgileniyor mu, onu bilmiyoruz, ancak bilinen bir şey var ki, Harun Akın bu işlere öyle “bodoslama” karışmaz...

Siyasi tecrübesi, milletvekilliği tecrübesi, siyaseti ciddiye alışı buna engel bir durumdur.

Eğer Harun Akın Zonguldak CHP teşkilatlarında bir yenilenmeye öncülük edecekse, bunu deklere edecek siyasi güce ve cesarete sahip bir isimdir.

Aslında çok iyi olmaz mı?..

Harun Akın, Umut Başoğlu ve bu ayardaki siyasetçilerin yeniden CHP siyasetinde aktif olarak yer almaları, CHP’yi bugünkü silik ve zayıf görüntüsünden kurtarmaz mı?..

Olur ama, “iyi saatte olsunlar” razı olur mu?..

CHP kapısına kilit vursun, ama Harun Akın olmasın, CHP kapısına kilit vursun ama, Umut Başoğlu olmasın, CHP kapısına kilit vursun ama, toplumda karşılığı olan, siyasi temsili yüksek isimler CHP içinde yer almasın...

Harun Akın olacakları bildiği için bu işlere “uzak” bakıyor, ancak ne hikmetse yine onun adı CHP’nin siyaset kulislerinde yankılanıyor.

( Erhan ÇAKMAK)

Editör: Haber Merkezi