AK Parti Zonguldak il başkanı Zeki Tosun, Ankara ziyareti, liman arkasının halka ve trafiğe kapatılması ve Belediye Başkanlığı adaylığı iddialarını değerlendirdi. 

Ankara’da gerçekleşen genişletilmiş il başkanları toplantısını değerlendiren Tosun şunları söyledi;

HEDEF YEREL SEÇİMLER

“Sayın cumhurbaşkanımızın olduğu genişletilmiş il Başkanları toplantısına katıldık. Toplantıda genel olarak seçim değerlendirmesi yaptık. Bundan sonraki yerel seçim takvimi yaklaştığı için konuyla ilgili bizlere bazı bilgiler aktarılmıştır. Bunun dışında teşkilat çalışmaları anlatılırken toplantı dolu dolu geçmiştir.”

LİMAN ARKASI İÇİN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Tosun, Liman Arkası’nın Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından demir kapıyla kapanması ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait binanın Komutanlığa tahsis edilmesi konusuna ilişkin şöyle dedi;

“Sahil güvenlik bir binada hizmet yapmak üzere Türkiye Taşkömürü kurumuyla anlaşmış. O bölge, insanların bu güzergahta gidip deniz kenarında hava aldığı bir bölgedir. Böyle şikayetler bizlere de hafta içinde gelmiştir. Sayın Valimiz ile konuyu inşallah görüşüp vatandaşların burada mağdur olmaması için biz de elimizden geleni yapacağız” dedi. 

ADAYLIĞA HAYIR DEMEM

Tosun, Zonguldak Belediye başkanı adayı olacağı yönündeki çıkan iddialara yanıt verdi ve şunları ifade etti:

 “ AK Parti kurulduğundan beri siyasetin içerisindeyiz. Çeşitli kademelerde görev aldım. İki dönemdir de il başkanlığını icra ediyorum. Siyasette her şey olabilir ama bunların görüşüldüğü yerler vardır. Bizim görüşeceğimiz yer de genel merkezdir. Önümüzde 18 Ağustos tarihinde bir kongremiz var. Önce kongremiz biter sonra partimizin yönetimi şekillenir. İleriki zamanlar ne gösterir genel merkez ne der, anketler ne der, vatandaş ne der ona göre bu konulara bakılır. Her siyasetçinin gönlünden milletvekili olmak geçer. Belediye başkanı olmak geçer. Vatandaşa halka hizmet için geçer. Bizim yaptığımız il başkanlığında vatandaşa bir hizmet işidir. Üçü de aynı değerdedir. Bence hepimiz burada insanlara hizmet için görev yapıyoruz. Ama vatandaşımız bizi burada görmek ister genel merkezimiz uygun görür ileride görüşülecek konuşulacak konulardır” ifadelerini kullandı. 

TTK’YA İŞÇİ ALIMININ TAKİPÇİSİYİZ

Tosun, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda yeni gelişmeler olacak mı sorusuna yanıt vererek, “Cumhurbaşkanımızın Zonguldak mitinginde söylediği 1500 işçi alma konusunda bir söz söylemiştir. Yeni bakanlar belli olmuştur. Bu konuyu önümüzdeki günlerde sayın milletvekilimiz ve enerji bakanlığımızla takibini yaparak sözün yerine gelmesi konusunda bizde elimizden geleni yapacağız. Büyük ihtimalle de önümüzdeki günlerde bu konudaki çalışmalar bakanlığımız tarafından yapılacaktır.”şeklinde konuştu.

HASTANEYE KAZMA VURULDU VE İNŞAAT BAŞLADI

Yeni yapılacak hastane ile ilgili açıklamalarda bulunan Tosun, “Dün itibariyle çalışmalara başladık, ilk kazma vurulmuştur. Şantiye kurulmuştur. İnşaat başlamıştır” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi