Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş Zonguldak ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

Sendikanın temsilciler kurulu toplantısına katılmak üzere ilimizde bulunan Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE’NİN KODLARI DEĞİŞİYOR

Zonguldak ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, yeni dönemi değerlendirerek, “Türkiye başkanlık sistemi ile beraber yeni bir dönemine girmiş bulunmaktadır. Artık Türkiye’nin kodları değişiyor artık bu süreç içerisinde sivil toplum örgütleri olarak bizlerde Sürece daha aktif Daha dinamik olacağız. Yeni süreçte sivil toplum kuruluşu olarak Öncü rol oynayacağız.”şeklinde konuştu.

SAĞLIK BAKANIN SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN İÇİNDEN GELMESİ OLUMLU

Yeni sağlık bakanlığı sağlık sektörü içinden gelmesini Olumlu bulduklarını belirten sağlık Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, “Tabi yeni bir tecrübe edeceğimiz bir sistem olacak. İnşallah özel sektördeki performanslarına yeni dönemde sağlık bakanlığı politikalarına Yansıtılırsa çok iyi olacak. Çok uzun süredir SORUNLAR birikmiş durumda, acil ve çözüm bekleyen sorunları var, bunlara yeni bir yaklaşımla çözüm bulmaları gerekiyor” dedi.

HASTANENE TEN KISA ZAMANDA TAMAMLANACAK

Gazetecilerin Zonguldak ta yapılamayan hastane sorusuna cevap veren Semih Durmuş,

“Bugünkü ziyaretlerimizde bu konuda gündeme geldi. Planlamaya alınmış ve ihalesi yapılmış, sadece küçük teferruatlar kalmış, onlarda en kısa sürede tamamlanıp hastane İnşaatı başlayacak. Şuana kadar bitmiş olması gerekiyordu. Hastane Yeni dönemde planlamaya alınmış durumda. Hastane konusu Zonguldak için önemli bir sorundur, şimdiye kadar çoktan bitmiş olması gereken bir yapıydı ama ihaleyi alan firmanın iflas etmiş olması Zonguldak’taki sağlığı çok ciddi sekteye uğratmış durumda. Arkadaşlarımız hem süreci hızlandırma, hem de gerekli görüşmeleri yapmak için Ankara da tüm girişimlerde bulunmuşlar. Ben hepsine bundan dolayı teşekkür ediyorum. Biz sağlık çalışanları olarak ta daha geniş ortamda sağlık hizmetlerinde sunmayı arzu ediyoruz. Zonguldak halkı sağlık hizmetinin en kalitesini almaya laiktir. “

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi