KANAL Z GENEL YAYIN YÖNETMENİ SİMGE KIRLI’NIN MODERATÖRLÜĞÜNÜ YAPTIĞI GÜNÜN KONUSU PROGRAMININ CANLI YAYIN KONUĞU AK PARTTİ MİLLETVEKİLİ AHMET ÇOLAKOĞLU OLDU.

Tüm dünyayı etkisi altına alan covid 19 değerlendiren Çolakoğlu şunları söyledi:

Dünyayı etkisine altına alan covid tüm halkımızı etkiledi.Bütün vatandaşlarımız evde,esnaf iş yerlerini açamadı.Yeni düzenlemeyle esneklikler oluşturuldu.Yeni normalleşmede kurallara uymaya devam etmemiz gerekiyor.Bu bayram tüm tedbirlere uyarak vali bey tarafından gerçekleştirildi.İsterdik ki tüm Zonguldak bürokrasisinin orda olmasını isterdik.

5 vekil Zonguldak’ın tüm yararı içi çalışmaya hazır olduğunu belirten Ahmet Çolakoğlu şunları ifade etti:

5 vekilimiz bir araya gelemediğini söyledik.Bugünde gelemedik.Polat bey teşkilatla yoğun bir şekilde çalışıyor bu sebeple katılamadı.4 vekille birlikte güzel oldu.Her insan karşılıklı fikir söyleyecekki en güzeline ulaşalım CHP ve Ak Parti Milletvekilleri ile ortak çalışmalarımız devam ediyor.Bizler bölgemiz için siyasi ayrımı gözetmeden birlik ve beraberlik içinde çalışmaya hazırız.5 vekil bir araya gelemiyoruz ama Ak Parti vekillerimiz olarak sürekli Zonguldak’tayız.

Çolakoğlu yeni kanunları değerlendirdi.

Önemli kanunlarımız vardı işsizlik,baro ve sosyal medya vardı. Bunları hızlandırmak için meclis tatilini erteledik.Corona virüse yakalanmamak için meclis başkanımız önlemler alındı.Ne yazıkki milletvekillerimize bulaşan oldu.Ak parti Milletvekillerimiz den 6 7 tanesi kendilerini karantinaya aldı.

Barolar Kanunu bir çok avukatımızın takip ettiği kanundu.2000 sayısına ulaşabilenler baro oluşturabilecekler.İstanbul Ankara ve İzmir’de barolar oluşturulabilecek.

Sosyal medya düzenlemesi toplumun genelini ilgilendiriyor. Sosyal medya siteleri hiç kimsenin özgürlüğünü hakaret etmeyi engellemek.Dünyada değişik zamanlarda değişik kanunlar gündemimize gelmeye başladı.

İstanbul’un fethinden sonra daha farklı olaylar gündemimize geliyor.

Türkiye ve dünya çapında sosyal medya kuruluma bizler bu kanunlarla ofis kuracaksınız eğer yapmazlarsa para cezası oluyor eğer yapmazlar  yine daha fazla para cezası oluyor.Bir an önce ofislerini kursunlar.Bu kanun ile kolaylıklar sağlıyoruz.

Halkın özgürlüğünü ve sesini kısmaya çalışmıyoruz.Kimsenin hak ve hürriyetini koruyoruz.

86 yıl sonra Ayasofya’ya kavuşmanın duygularını anlatan Çolakoğlu şunları söyledi:

‘Bu topraklar bu ülke bizim biz bu topraklarda olan camimizi halkımıza sunduk.Bu duygu tarif edilemez.Bu bir hayaldi ve bu hayale kavuşmak  için 86  yıl beklendi.Ayasofyada ibadet yapmayı herkese tavsiye ediyorum.Bizim güçlü liderimiz var onun yolunda devam ediyoruz.Ayasofya müzesi Ayasofya camiisine dönüştürüldü.’

MERKEZ CAMİİSİ NİSAN AYI İBADETE AÇILACAK

Önümüzdeki yıl Nisan ayı gibi bu camimizi ibadete açılacak.Ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar.Bir şehidimiz oluyordu Ereğli ve Çaycuma’da kılıyorduk.Ama Zonguldak’ta çok geniş yer yoktu.

Güzel bir Zonguldak’ı torunlarımıza bırakacağız.

Millet Bahçesini Zonguldak’a sunacaklarını ifade eden Çolakoğlu şunları söyledi:

Harfiyatlar o bölgeye yıkılmış bu haliyle sıkıntı olacağı çıkmış.Ak Parti iktidara geldi ve bu görüntüyü millet bahçesi yapacağız.Deniz Yavuzyılmaz sosyal medyasında yayınladı ama orası 10 yıldır dökülen çöp yığını.Zonguldak coğrafi anlamda zor bir şehir.Zonguldak Kilimli, Çatalağzı, Göbü sahil yolu yapma projemiz var.Trafikte sıkıntılarımız var bir caddeye bağlı yaşıyoruz.Mevcut durumu göz önüne alarak coğrafi konuma uygun şekilde yapılacak.

FEVKANİ KÖPRÜSÜ YIKILMASI GEREKİYOR

Bu köprünün altında esnafımız var.Ama esnaf mağdur olmasın diye onlara çalışmalar yapılıyor.Zonguldak güzel bir şehirmiş demek için elimizden geleni yapıyoruz.

Hastanenin en kısa zamanda hizmete sunulması için çalışmaların devam ettiğini belirten Çolakoğlu şunları söyledi:

Hastane binamız %70 i tamamladı keşke ilk ihaleyi alan vatandaşımız iyi çalışsaydı da şuan hizmette olacaktı.3 milletvekili biz sağlık Bakanımızla görüştük ve ondan sonra bizle ilgilendi.Oradaki okulların revize edilmesi istendi.Zonguldak’ta binalar olarak iyileştirmeye gitmeliyiz.Kız meslek lisesi şu algı oluştu bu hastane yapılırken neden düşünmediniz diye sorguladılar.Biz o bölgeye yeşillendirmeye,peyzaj çalışmarı yapmak istedik.Şehir hastanemizi Bakacakkadı bölgemize yapalım o zaman.Sevilen şehir olması için hep birlikte çalışmamız gerekiyor.Öğrencilerimizin iyi bir eğitim almaları için elimizden gelen herşeyi yapmamız gerekiyor.Valimiz ve İl milli eğitim müdürümüz yeni geldi çalışmalarımızı yapacağız.

Fatih sondaj gemisi birinci bölümden faaliyet göstermeye başladığını açıklayan Çolakoğlu şunları ifade etti:

Filyos liman inşaatı %80 tamamlandı.Fatih sondaj gemisi birinci bölümden faaliyet gösteriyor.Filyos liman projesi bu yıl sonu bitmiş olacak.Bir ay içinde liman bağlantısı ihalesi yapılacak.

Bakanımızla görüştüm liman projesinin düblo yolun ihtiyacı olduğunu belirtiyor.Limanımız Türkiye’nin 3 büyük limanıdır.Önemli lojistik değeri olan projedir.Ak Parti iktidarı olan Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum.

HAVAALANIMIZ 12 AY AKTİF ŞEKİLDE ÇALIŞACAK

Havalanı için kendilerine göre yorum yapıyorlar.Büyük uçakların gelebilmesi için o kriterlere uymamız gerekiyor. Havaalanımız mevcut yerinde devam edecek.2200 seviyesine ulaştı.35 metreden 45 metreye kadar genişletildi.

Ekim ayı itibari ile uçuşlar kapatılacak.Çalışmalardan sonra 12 ay aktif şekilde çalışacak.Türk Hava yolları ile yurt içi seferlerimiz başlayacak.

Ağustos sonunda ikinci tünelin ışıklarının açılacağını açıklayan Çolakoğlu şunları söyledi:

Ağustos sonunda ikinci tünelimizide açacağız.Amacımız 2021 yılında Ankara girişinden üst geçit çalışması var.Mithatpaşa tünelimizde ışıkları yanacak önümüzdeki hafta.

Çolakoğlu, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’un Çalışmalarını değerlendirdi.

Kilimli’de bir sahil projemiz,Kanalizasyon projemiz var Kamil Başkanımız genç yaşında olmasına rağmen taleplerini merkeze ısrarlı şekilde rahatsız ediyor.Alt yapıları için iyi bir çalışma yapılması gerekiyor.

Çolakoğlu, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın Çalışmalarını değerlendirdi.

Ali Başkanımız deneyimli bir Başkan öğrenecek çok şey var ondan.Sahilde önemli çalışmalar yaptı.İlçemize noter geldi.Emniyet binamız bitti.Ali bektaş Başkanımızın mali anlamda eksikleri var ama bizde bunları gidermek için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz.

Çolakoğlu, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcının Çalışmalarını değerlendirdi.

Bülent Kantarcı şehrimiz için önemli çalışmalar yapıyor bizde ona destek veriyoruz.Çaycuma Tarım Organize sanayi bölgesi bu durumda ödeneklerin ihaleye çıkarttığını alt yapının yapılması gerektiğini söyleyeceğiz.

MAKZON Projesini değerlendirdi.

Çolakoğlu,Zonguldak’ta bu yatırım yapılmak istendi.Makine Parçaları anlamında sanayi ortamı yapılması isteniyor.Daha sistemli o bölgeye sanayi bölgesi olması gerekiyor.Zonguldak ilimiz maden makineleri parça üretimi tesisleri kurulabilir.Bu proje Zonguldak’ta yapılmalı.

Butik stadyum için yer öneren Çolakoğlu şunları söyledi:

Stadyum sıkıntımız var.100.yıl tesilerin olan bölgeye olabilir.Biz bunu yaptığımızda Bartınsporda yararlanabilir.20 dk’da vatandaşlarımız yürüyerek orada olabilir.

Zonguldakspor ilk dönemde elimizden geldiğince yardım ediyoruz.Daha önce yaptığımız toplantılar gibi sezon başı toplantı yaparız ve Zonguldakspor bize düşen herşeyi yaparız.3 Milletvekili olarak taşın altına elini koymaya hazırız.

Ak Parti’nin güçlü bir iktidar olduğunu belirten Çolakoğlu şunları söyledi:

Bütün İlçe Başkanlarımız makamlarına gelirken başarı olacaklarını inandığımız arkadaşlarımızı getiririz.Mustafa Çağlayan ve Fatih Çakır da başarılıydı.Yeni seçilecek arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz Ak Parti’nin gücü burdan geliyor.10’a yakın aday var.Bazı Partiler İlçe Başkanı bile bulamıyor.

Sanaiyisiyle turizm ile denizi ve yeşilliği ile Zonguldak sayılı illerin arasına girecek kısa zaman içinde.

Editör: Haber Merkezi