Seval Çetin sunduğu Ana Haber Bülteni’ne Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol katıldı.

Erol, Zonguldak’ın sorunları değerlendirdi.

Erol açıklamalarında şunları söyledi:

FİLYOS ATEŞ TUĞLA FABRİKASINI ÇALIŞMA RUHSATI VERİLMELİ

ÇATES’in açılması tüm Zonguldak’ı sevindirdi.ÇATES’in kapatılmaması gerekiyordu.Organize şekilde şikayet edildi ve bunun yapan arkadaşlarımız tekrar bu çabalara girmezler inşallah.

Ateş tuğla faaliyeti sonlandırıldı.TC.ilk sanayi kuruluşundan ve o zamandan beri ruhsatı yoktur.Bu fabrika Türkiye’de sadece bu büyüklük’te 4 tane vardır.Döküm sektöründe kullanılan tek dökümlükler üretildi.Ak Partili Milletvekillerimize sesleniyorum bu sorunun hızlı bir şekilde halledilmesi gerekiyor.Elimizdeki kuruluşları lüzumsuz şekilde kapatılması hiç hoş değil.Ateş tuğla bir çok öğrenci yetiştirmiştir.Filyos Ateş Tuğla fabrikası son 3 yılda milyonları geçen yatırım yapıldı.ÇATES’i kamuoyuna getirdik bu konuyuda kamuoyuna getirip bir noktaya getireceğiz.

TTK NORM KADRONUN %50’SİYLE ÇALIŞIYOR

TTK’da çalışan norm kadro var.Mühendislik çalışmalarla norm kadro belirlenir.Bu rakamın %50 siyle çalışıyor TTK.Bu kadar insanla çalışırsanız insanları bıktırırsınız.İthalatı durdurup yerli kömürü canlandıracağız dediler ama hala durum aynı.

TTK devlet tarafından konuları ele alıp çözüm yolu aranmalı.

HAVALİMANI ZONGULDAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Havalimanının genişletilmesi çok güzel.Zonguldak’ta güzel adımlar atılıyor.Detaylar hakkında çok bilgim yok kamuoyunu çok aydınlatılmıyor.Havalimanı yapıldıktan sonra bize sıkıntı çıkarmaz inşallah.

Zonguldak’ın genel problemi yatırımları alamıyor.

HABER:ESRA AYDIN

Editör: Haber Merkezi