Zonguldaklı hayvanseverler, sokak hayvanlarının mama ve klinik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kollarını sıvadı. Hayvansever vatandaşlar, Merkez Çarşısı önünde yardım kermesi düzenleyerek, seslerini duyurmaya çalıştı. Kermese, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve beraberindekiler de destek verdi. Hayvan Hakları Konfederasyonu Zonguldak İl Temsilcisi Suzan Arığ, yaptığı açıklamada yardım cümlelerini yinelerken, Zonguldak halkına da teşekkür etti.Arığ; "Bugün kliniklerde tedavileri yapılan sokak hayvanlarımız için bir kermes düzenledik. Barınaklarda bu tür imkanlar olmadığı için, ağır kazalı ve mesai saati dışında olan hayvanlarımızı özel kliniklerde tedavi ettiriyoruz. Doğal olarak da bunların bir masrafı oluyor. Masraflar konusunda gönüllü kuruluşlardan, belediyemizden fakat; zaman zaman o kadar üst üste geliyor ki, bunun altından kalkamıyoruz. Böyle bi kermesi, sevgi gününü onlar için yapmakta fayda görüyoruz. Duyarlı olan Zonguldak halkımıza da teşekkür ediyoruz. Sabahtan beri gerçekten bizimle ilgilendiler, sokak hayvanlarımız için yapılacak her şeye destek olacaklarını söylediler. Teşekkür ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da, tüm halkı kermese katkı sağlamaya davet ederek; "Hayvanseverlerimizin düzenlediği bir kermeste yine birlikteyiz. En az onlar kadar bizler de hayvanlarımızı seviyoruz, onlara her zaman elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Her daim yanlarında olduğumuzu zaten daha önce söyledik, kendileri de biliyorlar. Bugünde burada 1 gün sürecek olan hayvanseverlerimizin düzenlediği el emeği kermes etkinliğimiz var. Buradan bütün hemşehrilerimize davette bulunuyoruz. Yardımseverlerimiz zor durumdalar, yaralı sokak hayvanlarımızın masrafları noktasında. Başta Suzan hanım olmak üzere hepsi bu konuda mağduriyet yaşıyorlar. Bugün buradan elde edilecek gelir ile beraber sokak hayvanlarımızın tedavileri için umduğumuz rakamlara ulaşırız diye umut ediyoruz. " ifadelerine yer verdi.

Başkan Alan, kentteki barınağın yenileme çalışmalarının devam ettiğini de söyleyerek, hayvan yaşam merkezi için hibe desteği görüşmelerinin yapıldığını belirtti. Başkan Alan, projenin 2021 yılı itibariyle hayata geçeceğinin de müjdesini verdi.(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi