Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanı Av.Gökhan Yılmaz, geçen hafta başlayan suç işleyen Milletvekilleri ile ilgili operasyonları sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

Ülkemiz terörle sahada savaşırken meclisin içinde terörün uzanması bir partinin bulunmasının hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne, hem anayasamıza, hem de siyasi partiler kanuna aykırı olduğunu belirten İl Başkanı Gökhan Yılmaz, HDP'nin kapatılmasının ülkemizin hayrına olacağını ifade etti.
Vatan Partisi İl Başkanı Av.Gökhan Yılmaz, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

HDP'Yi ABD KURDU..
"HDP Amerika tarafından kurulmuş Abdullah Öcalan'ın projesi olan bir partidir. Bunu kendileri de zaten açıkladılar açılım sürecinde. O yüzden biz daha önceki HDP'nin benzeri olan partilerin de kapatılması için çok uğraşmıştık.  HDP'nin kapatılması için de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na 4 kere müracaat ettik ancak mecliste gurubunuz olmadığı için yaptığımız müracaatınız değerlendirilmedi. Ama geçen hafta başlayan suç işleyen Milletvekilleri ile ilgili operasyonları sonuna kadar destekliyoruz. Yani terörle sahada savaşırken meclisin içinde terörün uzanması bir partinin bulunması hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne, hem anayasamıza, hem siyasi partiler kanuna aykırı zaten. Vatanın bütünlüğünden kopmuş, kendi görüş ve siyasetlerine göre Türkiye'den Toprak kaçırmaya çalışan bir partidir sonuç olarak. Sol ilede hiç alakası yoktur. O yüzden HDP'nin kapatılması ülkemizin hayrına olacaktır diye düşünüyorum."

TERÖRE BULAŞMIŞ İSE NE KADAR OY ALDIĞININ HİÇBİR ÖNEMİ YOKTUR..
HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlara, HDP milletvekillerine yapılan soruşturma ve tutuklamaları eleştirenlere de sert sözler sarf eden Vatan Partisi İl Başkanı Gökhan Yılmaz, "Onlara diyecek bir şey bulamıyorum. HDP ile ilgili bütün gerçekler ortadayken, şu kadar oy almış, bu kadar oy almış yani hiçbir önemi yok. Aslına bakarsanız HDP seçmenini de tabi burada ayrıca değerlendirmek lazım. Tabii ki onlarla bizim hiçbir sorunumuz olamaz. Hatta dün Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi'nde HDP'den partimize katılan üyelerimiz de oldu. Bizim derdimiz kürt vatandaşlarımızla değil, ayrılıkçı terör örgütü HDP ve onun uzantısı olan PKK iledir" ifadesini kullandı.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi