ÇATES'te 2020 üretim hedeflerine ulaşıldı, 2021 üretim hedefleri belli oldu

2 milyon MW

*** Çatalağzı Termik Elektrik Santralı'nda (ÇATES) 2020 üretim hedeflerinin büyük ölçüde gerçekleştiği, yıl sonuna kadar hedeflenen üretime ulaşılacağı bildirildi.

ÇATES Müdürü Hakan Kızıl, 2020 yılında elektrik üretiminin programa uygun olarak gerçekleştiğini vurgulayarak, 2020 yılı için öngörülen 1.3 milyon MW elektrik üretiminin büyük ölçüde gerçekleştiğini ve yıl sonuna kadar bu rakama ulaşılacağını söyledi.

*** Kömür temin etmek bakımından sıkıntı yaşamadıklarını belirten ÇATES Müdürü Hakan Kızıl, kurumun yeniden üretime başlamasının ardından TTK ve rödövans işletmelerinden toplam 1.6 milyon ton kömür temin edildiğini ve ihtiyacın karşılanmasında sorun yaşanmadığını söyledi.

BACA GAZI ARITMA SİSTEMİ DEVREDE

ÇATES'te yeniden üretime başlamadan önce tesis edilen baca gazı arıtma sistemi faal durumda. Şu anda herhangi bir çevre sorunu yaşanmıyor. Sistem, ilgili makamlarda çeşitli yerlerde kurulan test cihazları ile takip ediliyor.

ÇATES'in yeniden üretime başlamasının sevincini yaşayan kurum personeli, yönetim kadroları ile birlikte canla başla çalışıyor. 2020 yılı üretim hedeflerine ulaşılmasının ardından, 2021 yılı için öngörülen 2 milyon MW elektrik üretimine ulaşılması için kurum yöneticileri ve personel tarafından büyük çaba harcanıyor.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi