Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Spor Salonu'nda bu yıl 9. kez 'Kampüsün Kanında Hayat Var' isimli kan bağış kampanyası düzenlendi.
Farabi Kampüsü Spor Salonu'nda bu yıl BEÜ ile Türk Kızılayı tarafından ortaklaşa olarak 9. Kampüsün Kanında Hayat Var kan bağış kampanyası düzenlendi. Programa Vali Erdoğan Bektaş'ın yanı sıra Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Zonguldak Belediye başkan vekili Sinan Toprak,Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, protokol üyeleri katıldı.

KIZILAY BAŞKANI AYDIN ERGENÇ: ''HAYAT KURTARMAK İÇİN KAN BAĞIŞINDA BULUNUYORUZ''
Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Aydın Ergenç yaptığı konuşmada şunları söyledi;
"Acıları ve sıkıntıları bitirmek için yani yeni hayatlar kurtarmak adına kan bağışında bulunuyoruz.Her geçen gün daha da yükselten bir ivme ile sürdürmeye devam etmektedir. 2005 yılında hayata geçirilen projenin başlangıcı ile bugüne bakılacak olduğunda ülkemizin kan ihtiyacını karşılama oranının yüzde yirmilerden yüzde seksenlerin üzerine çıktığı görülmektedir. Yakın gelecekte ise tüm ihtiyacı karşılayacak seviye görecektir .Kan bağışçısı sayısının artırılması önemlidir. Bu kapsamda çeşitli projeler yürütülürken toplumun bilinçlenmesi ve düzenli kan bağışı sayısının artırılması amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.  2012 yılında başlayan proje ile Bülent Ecevit Üniversitesinde bir günde 705 ünite kan bağışı ile Türkiye'de Üniversiteler arasında kan bağışı anlamında rekor sayıda kan bağışına ulaşılmış diğer üniversitelere örnek olmuştur. Geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl 9'uncusu düzenlenen gerçekleştirdiğimiz ''Kampüsün kanında hayat var'' etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
REKTÖR ÇUFALI: KIZILAY'A EN ÇOK KAN BAĞIŞINDA BULUNAN BİR ÜNİVERSİTEYİZ
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı yaptığı konuşmada Kızılay'a en çok kan bağışında bulunan bir kurum olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Geçtigimiz yıl Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023 hedefinde bulunduk.  Bu yıl 2020 olarak bir hedefimiz var. Dediğim gibi bunlar sembolik daha da fazla ollabilir ama belli bir sayıdan sonra artık rakamın çok fazla bir anlamı olmadığını düşünüyoruz. Zaten Kızılay limit yok dedi. Biz de bütün gönüllü kan bağışçısı arkadaşlarınıza personelimiz öğrencilerimize bu açıdan tekrar çok teşekkür ediyorum" 

ÇUFALI: KAN BAĞIŞLA SAĞLIKLI KAL
Günümüzde Dünya üzerinde Corono virüsü tehdidine dikkat çekerek sağlıklı yaşamın önemine değinen Rektör Çufalı, sağlığın temel şartlarından biri de kan vermek olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti;

"Bu vesile ile tabii bu tür faaliyetler bir çok konuyu da gündeme oluyor. Onlardan bir tanesine sağlığımız. Özellikle Corona virüs tehdidi nedeniyle sağlığının korunmasının ne kadar önemli olduğunu yaşayarak anlamış oluyoruz sağlığımıza hep dikkat etmemiz gerekiyor. Onunla ilgili üniversitemizde gerekli çalışmaları yapmaktadır.Kan bağışında sağlığını önemli faktörlerinden bir tanesidir. O nedenle kan bağış kampanyası da bizim açımızdan ayrı bir önemilidir." ifadesini kullandı.


VALİ ERDOĞAN BEKTAŞ: KIZILAY'LA GURUR DUYUYORUZ
Vali Erdoğan Bektaş'da Kızılay ile gurur duyduklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Kızılay yarı resmi bir sivil toplum kuruluşu. Artık dünyanın her tarafında faaliyetleri var. Milletimizin hoşgörüsünü, cömertliğini, yardımseverliğini; gördüğü her düşkünü kaldırmasını temsil ediyor. Milletimizin yüzünü ak ediyor. O anlamda özellikle son dönemde ülkemizin yaptığı açılımlara paralel olarak Kızılay'ın açılımlarını memnuniyetle mutlulukla izliyoruz. Milletimiz adına Kızılay ile gurur duyuyoruz. Bizim Türk Milleti olarak insanlığa söyleyecek güzel sözlerimiz var. İnsanlığa katacak güzelliklerimiz var. Bazı ülkelerin, bazı milletlerin adı anıldığında aklımıza güzel çağrışımlar gelmez. Ortalama dünya insanının aklına da güzel çağrışımlar gelmez. Bizim ülkemiz ve milletimizin imajı öyle değildir. Dünyanın neresine giderseniz gidin. Miletimizin farklı bir algısı, farklı bir imajı vardır. Biz o algının torunlarıyız. Temsilcileriyiz. Onu daha iyi yerlere taşımak gibi bir görevimiz var. Kızılay bu işi hakkıyla yapıyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

REKTÖR'E TEŞEKKÜR PLAKETİ
Konuşmaların ardından Kızılay şubesinin teşekkür plaketini Rektör Mustafa Çufalı'ya Vali Erdoğan Bektaş takdim etti.

VALİ SERGİYİ GEZDİ
Ardından Vali Erdoğan Bektaş, Rektör Mustafa Çufalı ve Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç birlikte sergiyi ve stantları ziyaret etti.

VALİ ANI DEFTERİNİ YAZDI
Vali Erdoğan Bektaş kan veren üniversite öğrencilerini   ziyaret ederek onlarla sohbet etti ve kendilerini kutladı. Vali Erdoğan Bektaş ayrıca kan kampanyası anı defterini de yazarak imzaladı.Vali Erdoğan Bektaş, Rektör Çufalı ve Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç ve protokol ile birlikte öğrenciler hep birlikte fotoğraf çektirdiler.

Kan bağış kampanyası 2 gün devam edecek.
(HABER-ERCAN DEMİR)


Editör: Haber Merkezi