TTK İnşaat Emlak Daire Başkanı ve Zonguldak Kent Konseyi Başkanı M. Yesari Sezgin, seçim atmosferinin başlaması ile birlikte Zonguldak Belediye Başkanlığı adaylığı için kamuoyunda en çok kabul gören isimlerden birisi olmuştu…

Ak Parti’den Zonguldak Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurusunda bulunması beklenen M. Yesari Sezgin, normal süre içinde başvuruda bulunmadı, süre 16 Kasım’a kadar uzatıldı, halen “sessizliğini” muhafaza ediyor.

***

M. Yesari Sezgin, gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerek Ak Parti Genel Merkezi’nin açıkladığı “adaylık kriterlerine” uyan bir isim…

Hırsızlığı yok, arsızlığı yok !..

Kendisi veya yakınları adına kayıtlı bir “firması” olup da, devlet kurumlarına istediği gibi mal sattığı yok…

Elden ele dolaşan “görüntüleri” de yok…

Bu memlekette hırsızlıkta, arsızlıkta, ahlaksızlıkta tavan yapmış bir-iki isim bile “aday adaylığı” cesareti gösteriyor da, hiç bu işlere bulaşmamış, temiz insanlar neden kenarda duruyor anlamak olası değil…

***

M. Yesari Sezgin şehir plancısı…

Yani, şehircilik uzmanı…

Peki, Zonguldak’ın en çok neye ihtiyacı var?..

Planlı kentleşmeye, çağdaş kentleşmeye, çarpık kentleşmenin önlenmesine değil mi?..

Peki, sağlıklı kentleşmeyi, planlı kentleşmeyi, kentsel büyümeyi elifi görse mertek zanneden adamlar mı sağlayabilir, yoksa şehircilik uzmanları mı?..

Üzerinde uzun uzun düşünmek gerekecektir.

***

İlimizde kentsel dönüşümün öncülüğüne yapan ve şehrin merkezde sıkışıp kalmasını önleyip Ankara yönüne doğru gelişmesini-büyümesini sağlayacak olan TOKİ Üzülmez Konutları’nın “emekçisi” Yesari Sezgin olmuştur…

Sadece şehir plancısı, sadece TTK Daire Başkanı, sadece Kent Konseyi Başkanı sıfatları ile değil, gerek kentsel, gerek sosyal sorumluluk anlayışı ile projenin başlangıcından itibaren büyük emek harcamış, sırf bu nedenle Ankara’yı su yolu haline getirmiş, hem projenin sürdürülmesi, hem de bu alandaki hak sahiplerinin mağdur olmaması adına büyük mücadele vermiştir.

Ne yazık ki, “TOKİ üzerinden” yıpratılmaya çalışan da kendisi olmuştur.

Bu haksızlığı bir kez daha vurgulayalım.

Üzülmez TOKİ Konutları’nın kura çekimi ile TTK’nın hiçbir ilgisi olmamış, kura çekimi tamamen TOKİ yetkilileri eliyle gerçekleştirilmiş, kura çekimi önceden mahalle muhtarlığı dahil tüm ilgililere duyurulmuştur.

Kura çekiminde, zemin ve en üst katların kuraya dahil edilmeyeceği önceden belirlenmiş bir kural olmasına rağmen, bile bile “ Şu kadar konut kuraya dahil edilmedi” türünden spekülasyon üretilmiştir.

Durum, TOKİ yetkilileri tarafından da teyit edilmiş, ikinci etaptan kuraya katılanlarla ilgili hata TOKİ tarafından kabul edilip, telafi yoluna gidilmiş, bu durum CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’a verilen yanıt ile açıkça dile getirilmiştir.

Peki, o zaman Zonguldak’ın ilk ve en büyük kentsel dönüşüm projesi için var gücüyle çalışan Yesari Sezgin’in “hedef” haline getirilmesinin amacı nedir?..

Yaklaşan yerel seçimler ve Yesari Sezgin’in “adaylık ihtimali” olabilir mi?..

Şehir plancısı, temiz, çalışkan, doğru-dürüst bir aday…

Üstelik Ak Parti’ye seçim kazandırabilecek bir aday…

Birilerinin işine gelmedi anlaşılan…