Hemşireler Haftası nedeniyle Türkiye Hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Arife Ayaz ve yönetim kurulu üyeleri Vali Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret ettiler.Vali Erdoğan Bektaş yaptığı açıklamada hemşirelerin sağlık ekibinin ve sağlık hizmetinin önemli bir parçası olduğunu belirterek şunları söyledi;

VALİ BEKTAŞ: BENİM İKİ ABLAM DA HEMŞİRE

"Hemşireler sağlık ekibini ve sağlık hizmetinin çok önemli bir parçasıdır. Sizleri burada ağırlamaktan mutluyuz. Bu hafta onların haftası.Tabii hemşirenin değerini kıymetini özelliğini hastanede birkaç gün yatmayan bilemez. Biliyorum çünkü benim iki ablam da hemşire. Her iki ablam da mesai mefhumu gözetmeden 24 saat görev yapıyorlar. Hemşirenin bayramı yok seyranı yok, farklı bir dünyadır. Hemşireliğin sorunlar da var tabii ki sorunlar çözülmeye çalışılıyor.Türkiye sağlık konusunda epey yol almış bir ülkedir.Türkiye'de sağlık hizmetinin bileti gerçekten yüksek düzeyde kamu hizmetleri içerisinde en yüksek hizmetlerden biri. Bunu kim üretiyor bu hizmeti doktorlar ,hemşireler diğer ekipler hastanelerimiz üretiyor. Kurumlar geliştikçe hastalar çoğalıyor mu bunu anlamıyoruz.Hastaneye yolu düşen vatandaşlarımızı sizlere emanet ediyoruz. Sağlıkta şiddete karşıyız.”dedi.

AYAZ: ZONGULDAK'TA HEMŞİRE AÇIĞI VAR

Türkiye Hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Arife Ayaz'da şunları söyledi:"Doğumdan ölüme kadar bizsiz yani hemşiresiz bir sağlık hizmeti düşünülemez. Hastane yoluna düşen vatandaşlardan lütfen rica ediyoruz sağlık çalışanlarına şiddetten kaçınmalarını istiyoruz. Çünkü onların bize uyguladıkları fiziki veya sözel şiddet aslında kendi hastalıklarından çaldıkları zamandır. Bizimle şiddet diyaloğuna girdiklerinde hastalarına ayrılacağımız zamandan alı koymuş oluyorlar aslında.Yani biz bir an önce hastalarımıza müdahale etmemiz gerekirken hasta sahiplerine vakit kaybediyoruz ve o kaybetmem vakit kendi hastasınız vakti oluyor. Ve unutmasınlar bizde bu toplumda yaşayan birer bireyiz. Bizde ana kuzusuyuz, bizim de çocuklarımız var ailemiz var. 7/24 hastalarımıza hizmet vermekteyiz. Türkiye'de olduğu gibi Zonguldak'ta da gerçekten hemşire açığı mevcut. Zonguldak'ta 1 hemşire 3 hemşirenin yerinde çalışıyor . Sürekli bizden güleryüz bekleniyor ama  biz de insanız.O nedenle özellikle hastalarımıza duyarlı olmalarını ve her türlü şiddete karşı da bizi korumalarını istiyoruz .'dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi