Sağlık çalışanları alkışlı protesto eylemi yaptı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şubesi üyeleri Atatürk Devlet Hastanesi önünde alkışlı protesto yaptı 

SES Zonguldak şubesi Başkanı Aytekin Aygün  yaptığı açıklamada, "3600’den başlayarak kademeli olarak 7200 ek gösterge verilmesi,
Covid-19’un iş kazası ve meslek hastalığı sayılması ve Yıpranma payı Taleplerimiz hayata geçinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz."dedi.

Her geçen gün daha da fakirleştiklerini ve sağlık çalışanlarının maaşlarının düşük olduğunu ifade eden ses Şube Başkanı Aytekin Aygün şunları söyledi:

"Bunca sorunun yaşandığı işkolumuzda bizler yaşadığımız tüm zorlukların yanında sürekli alanlarda olmak ve mücadele etmek zorunda bırakılıyoruz. Bunlar yetmezmiş gibi, işyerlerimizde ekip olarak çalışan emekçileri, ekonomik özlük haklarla da bölmeye yönelik uygulamalara sıklıkla şahit oluyoruz. TİS döneminde ek ödemelerin belli sayıda meslek grubuna verilip diğerlerine verilmemesi, en son 1 Aralık’ta torba yasada yaşatılan benzer durum, çalışanlar arasında tartışmalara neden olmuştur. Torba yasada hekimlerin sabit ek ödemeleri ile emekli ek ödemelerine yönelik azda olsa yapılan artışı olumlu bulduk. Bu düzenlemenin tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçileri içinde yapılması için yasa teklifleri hazırladık, mücadele yürüttük. Ancak; hükümet yetkilileri, muhalefetin bizler için verdiği teklifi kabul etmedikleri gibi emekli hekim ve diş hekimleri için yaptıkları düzenlemeyi de geri çektiklerini ifade edip görüşmeleri ileri bir tarihe ertelediler. Bu durum kabul edilemez! Buna iş bilmezlik denir! Bu, Sağlık ortamının iş barışını, huzurunu kökten dinamitlemektir!
Hepimizin çalışma koşulları ağır ve hepimizin maaşı çok düşük ve her geçen gün mum gibi erimektedir. Hangi meslek mensubunun ekonomik ve özlük haklarına yönelik bir kazanım elde etsek hepimiz mutlu oluruz.Sağlık Ekip İşidir. Ekibin Her Bir Üyesi, İnsanca Yaşayacak Bir Ücret ve Güvenli Çalışma Koşullarında Ekip Olarak, İş Barışı Bozulmadan Çalışmak İstemektedir. Bizleri ayrıştırmaya çalışan bu politikalara karşı birlikte mücadele ederek birlikte kazanacağız.Her geçen gün fakirleşiyoruz, bu gerçeği biz yaşarken bizi yalan sözlerle kandırmaya çalışmayı bırakın. Aklımızla dalga geçmeyin!
Biz sağlık emekçileri COVID ile mücadele ederken, hastalanırken, hayatımızı kaybederken “emekleriniz ödenmez” edebiyatı yapanlara cevabımız nettir. Hakkımız ödenir, ödeyin! Kısa vadede acil taleplerimiz:
Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için döner sermaye performans uygulamalarının kaldırılarak yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyan temel ücret verilmesi, 3600’den başlayarak kademeli olarak 7200 ek gösterge verilmesi,Covid-19’un iş kazası ve meslek hastalığı sayılması ve Yıpranma payıTaleplerimiz hayata geçinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Tekrar haykırıyoruz; kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi