Zonguldak Kızılay Kan Merkezi otobüsü artık her hafta Zonguldak Ulu Cami önündeki cepte yol kenarında kan bağış kampanyası düzenleyecek.
Kızılay Kan Bağış Merkezi Hekimi Murat Babalık, Merkez Çarşısı önünde düzenlemeyeceklerini, her salı Ulu Cami karşısında bulunan Ziraat Bankasının önündeki yol kenarındaki cepte Kızılay otobüsü olarak kan bağış kampanyası düzenleyeceklerini ifade etti.

Kızılay gönüllü gençler tarafından caddede vatandaşlara broşür dağıtarak kan bağış kampanyasına katılım çağrısında bulunuldu.

Vatandaşlar kampanyaya yoğun ilgi göstererek kan bağışladılar

Halka kan bağış yapmaları çağrısında bulunan Kızılay Kan Merkezi Hekimi Murat babalık şunları söyledi:

"Daha önce bildiğiniz gibi Ulu Cami ve önünde Ziraat Bankasının önündeki yolun kenarındaki cepte otobüsümüzle burada kan bağış kampanyaları düzenlemiştik. çok güzel sayılara ulaşmıştık. daha sonra çeşitli sebeplerden dolayı yerimizi merkez çarşısının önüne alınmak zorunda kaldık. orada da kan bağış kampanyalarımızı bir süre devam etti. Ulu cami'nin karşısındaki cepte insanların daha çok kan bağışına ilgi gösterdiğini gördük ve  tekrar gerekli mercilere görüşmelerimizi yaptık, Valimiz olsun, Belediye Başkanımız olsun Emniyet Müdürümüz olsun bizden desteklerini esirgemediler. Durumu izah ettik ve  burada  çok daha verimli geçtiğini aktardık. Her salı günleri Zonguldak halkına burada kan bağış kampanyalarına devam edeceğiz. Halkımızın bize desteği devam eder güzel kan bağış sayılarla ulaşır ve hastanede ihtiyacı olan vatandaşların kan ihtiyacını karşılayabilmek için çalışmalara devam edeceğiz. Zonguldak halkının bize destek olmaları bekliyoruz. Bugün daha 11.00 gibi başladık şuan itibariyle oldukça iyi zaten gönüllü öğrencilerimizin de bize destekleri ile birlikte vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle 50-60  üniteyeye ulaşabiliriz diye düşünüyorum. Oldukça iyi bir sayı, biz ekip olarak her hafta Salı günleri buradayız artık. İnşallah bir aksilik olmazsa daha büyük programlar daha fazla kalabileceğimiz programlar olmazsa Salı günü buradayız."

(HABER- ERCAN  DEMİR)


Editör: Haber Merkezi