Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, milli eğitim camiamızda oluşan suni gündemle dikkatlerin başka yöne çekildiğini belirtti. Aşkar, yayınladığı basın açıklamasında şunları söyledi : ‘’Son günlerde LGS’de ilimizin aldığı başarılı sonuçlar, eğitim kalitesinin arttırılması gibi yapılan iyi şeyler gündemde olması gerekirken; Milli Eğitim Camiamızda oluşan suni gündemle birlikte bir anda dikkatler başka yöne çekilmiş, şehrimiz için iyi ve güzel olan şeyler konuşulamaz hale gelmiştir. Yaşananlardan bir çırpıda çıkarılacak sonuç, devletin her kademesinde olduğu gibi Milli Eğitim Camiasında da sorumluluk alması gerekenlerin ipin ucunu kaçırmaması, hizmetliyse hizmetli, öğretmense öğretmen, okul müdürüyse okul müdürü, milli eğitim müdürüyse milli eğitim müdürü herkesin asli işini layıkıyla yapması; gereksiz polemiklerden uzak durması gereğidir. 

Yaşananlar göstermiştir ki “Eski Türkiye” özlemi içinde olan  bazı ayrılıkçı güçler, fırsatı ganimet bilip olayların seyrini değiştirmek ve ayrılıkları derinleştirmek için ellerinden gelen tüm gayreti göstermekte; sadece şahısların değil, kurumların da sabrıyla oynamaktadır. Bürokrasinin hangi kademesinde yer alırsa alsın, hangi mevkinin sahibi olursa olsun, aidiyeti ve görüşleri ne olursa olsun,  herkes öncelikle haddini bilmeli; devlet adamı olmanın vakârını, incelik ve nezaketini taşımalıdır. 

Unutulmamasını istediğimiz diğer bir önemli husussa devletin üst makamlarında görev yapanların çalışanlarına uyarılarda bulunacağı zaman  yasal hak ve sorumlukları bağlamından kopmadan uyarı ve tavsiyelerde bulunması, devlet adamı üslubunun ağırlığıyla bu görevlerini yapmalarıdır. Ayrıca kimsenin kendisini vazgeçilmez olduğunu düşünmemesini ifade etmek ederiz. İyi bilinmelidir ki mezarlıklar vazgeçilmez olduğunu düşünen insanlarla doludur.

Yakın tarihimizde, ülkemizin karanlığa mahkum edilmeye çalışıldığı dönemlerde, “Aynı milletin çocukları arasında görüş farklılıkları, fikir farklılıkları olabilir; fakat bu hiçbir zaman suçlamanın, ayrımcılığın, bölücülüğün sebebi olmamalıdır.” diyerek önemli dersler veren değerli devlet büyüklerimizin ibretlik tavırları, takdire şâyân sözleri hâlâ önümüze ışık tutmaktadır. Tüm bürokratlarımızdan, taraf olan, taraf gösterilmeye çalışılan herkesten, basınımızdan ve tüm kamuoyumuzdan ayrılıkçı güçlere prim verecek, Zonguldakımızın önünü kesecek tartışmalardan uzak durmasını, sansasyon avcılarına geçit vermemesini özellikle istirham ediyoruz. Makamlar kimsenin babasının malı olmadığı gibi, yaşayabileceğimiz emek ve değer vereceğimiz, değer bulacağımız başka Zonguldak'da yoktur. Özellikle hatırlatmak isteriz: Gücünü makamlardan alanlar bilsin ki makamlar geçici, dostluklar kalıcıdır. Yarın makamlar gidince insanoğlunun kazanım hanesinde edindiği dostluklar ve ettiği hizmetler kalacaktır. Bu şehir kendine hizmet edenleri hep vefayla yad edegelmiştir.Kamuoyumuza saygıyla duyurulur.’’

(Haber Merkezi)

                                                                  

Editör: Haber Merkezi