Kızılay Başkanı Nihat Aygün’ü ziyaret eden Vali Ahmet Çınar, kendisi hakkında ‘gidecek’ söylentilerine sert cevap vererek, “Birileri dedi diye devlet ne valisini alır, ne gönderir ne de muamele yapar. Bu bana göre gereksiz, lüzumsuz ‘tartışmaya ve konuşmaya değmez’ görünen bir konu. Herkes kendi işine baksın” dedi.

Vali Ahmet Çınar, Kızılay Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün’ü ziyaret etti.

Ziyareti değerlendiren Vali Ahmet Çınar, “Kızılay’ı ziyarete geldik. Nihat Başkanımızı ziyarete geldik. Biz aslında sık görüşüyoruz. Görüşmemizin kapsamı da toplumumuza yönelik ve daha çok yardımlara yönelik. STK’larımız ile yaptığımız işler gönüllü işlerdir. İnsanlarımızla yapmış olduğumuz iş birliği ile güzel neticeler alınan işlerdir. Çok sık bir arada oluyoruz. Kızılay teşkilatımız ülkemizin gururudur. En köklü ve büyük teşkilatlardandır. Eskiden olduğu gibi bugün de ihtiyaç sahibi olan insanlara elini uzatan bir teşkilattır. Her geçen gün de güçleniyor. İmkanları da devletimizin gücüyle orantılı olarak artıyor. Biz birlikte bu şehirde güzel işler yapıyoruz. Diğer gönüllü kişiler ve toplum kuruluşlarıyla büyük bir sinerji doğuyor. Ben buna bereket diyorum ve bereketi yüksek işler oluyor. Kızılay başkanına bu gönül adamlığından, fedakarlığından, çalışkanlığından dolayı şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Bu bir muhabbet ziyareti” dedi.

BİRİLERİ DEDİ DİYE DEVLET NE VALİSİNİ ALIR NE DE GÖNDERİR!

“Zonguldak’taki gazetelerde haberler ve köşeler yazılıyor sizin gideceğiniz yönünde. Şehir ikiye bölündü sizin için” sorusuna Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, “Şehir ikiye bölünmüş deyince vahim bir şey var gibi oldu. Öyle bir şey yok. Açıkçası bunlar konuşulmaya değmez. Aslında olan biten açısından söylüyorum. Cevaplamaya bile değmez işler.  Şehir ikiye bölündü, bir kısmı gitsin bir kısmı gitmesin diye… Emin olun öyle bir şey yok. Ne var ne yok her şey ortadadır. Biz görevimizi yaparız, devletimiz bizi buraya atar. Elimizden geldiğince nöbetimizi iyi tutmaya çalışırız ve faydalı olmaya çalışırız.  Gerisi beni ilgilendiren bir konu değildir. Ama valimiz buradan gitsin diye uğraşan hiç kimseye rastlamadım. Birileri dedi diye devlet ne valisini alır, ne gönderir ne de muamele yapar. Bu bana göre gereksiz, lüzumsuz ‘tartışmaya ve konuşmaya değmez’ görünen bir konudur. Lütfen herkes kendi işine baksın. Ben bunun duyulmasını dahi istemiyorum. Beni hiç ilgilendirmeyen bir konudur’ şeklinde cevap verdi.

GÖREVİMİN BAŞINDAYIM VE GİTMEK İSTEDİĞİM BİR YER DE YOK

‘Sizin gitmek istediğiniz bir şehir konusunda söylenti var. Böyle bir şehir var mı? Zonguldak’ı seviyor musunuz?’ sorusuna Vali Ahmet Çınar, “Zonguldak güzel bir şehir. Tabiatı güzel bir şehir. İnsanı güzel bir şehir. Zonguldak’ı elbette seviyorum. Ben her zaman ‘En Zonguldaklı benim’ diyorum. ‘Gitmek istediğim’ bir şehir yok. Ben Kaymakamlığım, bütün memuriyetim boyunca en ufuk bir tayin için bugüne kadar hiç kimseye bir şey söylemiş adam değilim. 

‘Şuraya ve buraya gitmek istiyorum’ diye bir mücadelem olmaz.  Görevimin başındayım. Devletimiz büyüktür. Bize görev verir biz de onu yaparız. Gerisi konuşmaya dahi gerek olmayan işler”  şeklinde cevap verdi.

AYGÜN: SAYIN VALİM ZONGULDAK HAYRINA YAPILAN BÜTÜN İŞLERE TAM DESTEK VERİYOR

Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün,“Sayın Valim ile şehirde göreve başladığı günden bu yana her zaman beraberiz. Zonguldak için yapılacak hayır işlerinde, Türk Kızılayı ve toplum kuruluşları ile yapılacak her şeyde beraberiz. Biz bunları sayın Valimin öncülüğünde yapıyoruz. Sayın Valim bizlere her konuda tam destek verdi ve yetkilisiniz dedi. Bizlere büyük bir moral verdi. Valimin yetkilerini kullanarak bizde tam gaz çalışıyoruz. 

Bilindiği gibi Zonguldak’ta 4 bin 500 Afganistanlı var. Sayın valimin talimatıyla bugün sokakta ne bir dilenci, ne de bir fakir var. Sayın Valim Zonguldak hayrına yapılan bütün işlere tam destek veriyor” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi