Türkiye'de koronavirüsüne karşı en üst seviyede önlemlerin alınacağı iddia edilirken iddialar arasında "Türkiye'de OHAL ilan edilecek", "Sokağa çıkma yasağı olacak" şeklinde ortaya atılan iddialar dikkat çekmişti.

Son dakika Sağlık Bakanı Fahrettin Koca corona virüs vakaları ve alınması gereken tedbirlerle ilgili önemli açıklamalar yaptığı öğrenildi.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN OHAL AÇIKLAMASI

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "3 gün sonra testi tekrarlamak gerektiği söyleniyor. 3 gün sonra çıkabilir. Bu arada siz negatif diye her tarafa gittiniz. O da ayrı bir risk oluşturabilir. O nedenle herkesin baştan kendisini izole etmesi lazım. Hastalık bulgusu olmasa da. ‘Olağanüstü hal’ deniyor. Ben diyorum ki, herkes kendi olağanüstü halini oluştursun. Bunun önünde hiçbir engel yok." dedi.

"Klinik bulgu varsa test yapılacak. Siz normalde testi yaptırdınız, hiçbir bulgunuz yok. Negatif çıktı ama sonradan pozitif çıkanlar da var. Diyelim ilk aşamada büyük oranda negatif çıktı. ‘Bende yok’ diye rahat davranacaksınız. Bu test yanlışa sevk edebilir." diyen Bakan Koca, "Bunun önünde hiçbir engel yok. Bizde de bir vaka pozitifti gördük. 3-4 gün sonra yine test yaptık negatif çıktı. Bir hafta, 10 gün sonra pozitif çıktı. Yakın çevresini taradık pozitif çıktı. O nedenle süreci çok dikkatli götürmek lazım.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi