Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hayrettin Gezer, polise yönelik yapılan çirkin söylemlere tepki göstererek, "Unvanı, makamı, kariyeri, serveti, gücü, niteliği, cinsi, rengi ve konumu ne olursa olsun herkes haddini bilmeli ve polisimize görevinde kişiliğine saygılı davranmalıdır. Çünkü polis adalete açılan ilk kapıdır ve böylesine çirkin saldırıları hiç bir şekilde hak etmemektedir." dedi.

Toplumsal huzurun ve güvenin sağlanmasında önemli bir görevler üstlenen polis, demokrasinin de kesintisiz teminatı olduğunu belirten polis Emekliler derneği başkan Hayrettin Gezer şunları söyledi:

BİZİM POLİSLERİMİZ.
POLİS ; Terörü, Hırsızı, mafyası, katili, sapığı bütün hayırsızıyla polis ilgilensin, derdi olan polise koşsun. Polis olmanın karşılığında canlarını versinler ancak doğru bir özlük hakları da olmasın. Asılsız ve isnat sız yalancı bir ihbarcının iki kelimesi ile yargının karşısındadır. Bizim polislerimiz. 
POLİS ; Özlük haklarının çok uzun yıllar iyileştirilmeden kaderiyle baş başa bırakılması, polisi umutsuzluğun ve çaresizliğin pençesine doğru acımasızca sürüklemiştir. Adaletin gölgesinde hakları yenerek mağdur edilen polisin zihninde kopan fırtınaların oluşturacağı. Polisin anayasal haklarının verilmeyişi nedeniyle yaşanacak olan çekişmeler ve sorunlar, Ama gün gelecek polis bütün bu sorunlarını özveriyle aşacak ve hak ettiği çalışma şartlarına ve özlük haklarına mutlaka kavuşacaktır Bizim polislerimiz.
POLİS ; Toplumsal huzurun ve güvenin sağlanmasında önemli bir görevler üstlenen polis, demokrasinin de kesintisiz teminatıdır. Son yıllarda insan haklarının korunması ve yaygınlaştırılması konusunda önemli sınavlardan başarıyla geçen polisimizin 176 yıldır iç politika ekseninden uzak tutularak, yasaların ön gördüğü bir zeminde günün koşullarına uygun ve insan haklarına saygılı gerek toplum içinde ve gerekse teşkilat içinde huzuru ve mutluluğu bulamayan polis, yıkılmış psikolojisi ve yorgun düşmüş. Aşırı zihinsel yorgunluk sonrası gelişen bilinç kaybı yorgunluğu, , mesleki baskılar ve aşırı duygusal çöküntüler onu intihara kadar sürüklemiştir Bizim polislerimiz.. 
POLİS ; Sarhoşu, esrarkeşi, psikopatı ve her türlü serserisi ağıza alınmayacak küfürler ederek polise saldırır, darp eder ve hatta ölümüne bile neden olabilecek eylemlerde bulunabilirler. Kendini bilmez siyasi partilerin ileri gelenleri ve bürokratları hiç utanıp sıkılmadan, ahlaki ilkelerin dışına taşarak polise ağır hakaretlerde bulunurlar ve kimileri işi daha da çirkinleştirerek tokat atmaya kadar götürürler. İstedikleri şeyler olmadığında veya aksadığında ise polisin görev yerini değiştirmekle ve sürgün ile tehdit ederler.  Teröristler haince pusu kurup, kalleşçe üzerlerine kurşun yağdırırlar. Kariyer, servet ve şöhret sahibi olmuş, ama insanlıktan hiç nasibini alamamış kimi haddini bilmezler de ile karşılaştıklarında hiç zaman geçirmeden hakarete, aşağılamaya ve baskıya başlarlar. 
POLİS  ;  Sizlerin dilediğiniz zaman sövüp sayacağı, hakaret edeceği şamar oğlanı değildir ve bundan sonrada kesinlikle olmayacaktır.  Unvanı, makamı, kariyeri, serveti, gücü, niteliği, cinsi, rengi ve konumu ne olursa olsun herkes haddini bilmeli ve polisimize görevinde kişiliğine saygılı davranmalıdır. Çünkü polis adalete açılan ilk kapıdır ve böylesine çirkin saldırıları hiç bir şekilde hak etmemektedir. Kendinizi onların yerine koyduğunuzda bunu çok daha iyi anlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Toplum olarak insan haklarına her ortamda saygı bekliyorsak, polisin de insan olduğunu hatırlamalı ve onların da hakları olduğunu unutmamalıyız. Çünkü, her hak kendine saygı duyulan hakkı yaratır.
POLİS . Görevini yapar, ceza yazar, insafsız. Hadi bu kez affetim der, kıyakçı. Küfür yer, şiddete maruz kalır, Müdahale eder, kendini savunur, gaddar, katil, Polis  Yorulmuştur, iki dakika dinlenir, kaytarıkçı oılur. Bir polisin sahip olması gereken özellikler:  Soğukkanlı ve Sabırlı, Güler Yüzlü ve Etkili Konuşan Disiplinli ve Kararlı, Tarafsız, Dürüst ve Misafirperver, Nazik, Kibar ve İyi Niyetli, Detaya Özen Gösteren, Şüpheci ve Araştırmacı
Lütfen unutmayalım Polisimiz vatanına, Milletine ve Bayrağına tarif edilmez bir aşkla bağlıdır Bizim rahatımız için huzurumuz için bu devletin bekası için çekinmeden şehid olan kahramanların adıdır.  POLİS!
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi