Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Zonguldak Şubesi Başkanı Gülümser Hızarcı, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını “Soykırım” olarak ilan eden açıklamasına sert tepki gösterdi.
Joe Biden'e *Hukuku yok saymanız, tarihi çarpıtmanız, hainleri beslemeniz nafiledir. Bu gerçeği değiştirecek gücünüz yoktur!” söz ile seslenen Cumhuriyet kadınları Derneği Başkanı Gülümser hızarcı madenci düzenlenen basın açıklamasında şunları ifade ettiği;

"Amerikalardan Aziz Milletimizi soykırımcı ilan eden Bay Joe Biden’a Türk Kadınları olarak sesleniyoruz. 1915 Ermeni tehcirinde yaşanan olayları ‘soykırım’ olarak nitelemeniz, tarihinde soykırım bilmemiş milletimize yapılan en büyük hakaret olması dışında, kirli siyasete alet edilmiş, hukuken ‘yok’ hükmünde bir çıkıştır!” 
1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesini hatırlatan Oygür, “Sözleşmeden biliyoruz ki ‘soykırım’ ifadesi, öyle aklına gelenin ağzına alacağı bir suçlama olamaz. Yahudi soykırımın yaşanması sonrasında onaylanan bu sözleşmeye göre, soykırımdan bahsetmenin şartı, bu konuda yetkili bir ulusal veya uluslararası mahkemenin karar vermiş olmasıdır. Nitekim Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi; ‘Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır’ dediği için İsviçre yasalarına göre suçlu bulunan Doğu Perinçek’in başvurusu üzerine bu eylemini ifade özgürlüğü olarak değerlendirmiş ve aynı zamanda, BM sözleşmesine dayanarak, soykırımın bir hukuki suç tanımı olduğunu, oysa 1915 olaylarının soykırım olduğuna dair bir mahkeme kararı olmadığını belirtmiştir. Gayet açıktır; yetkili bir mahkemenin ‘soykırım’ suçunun işlendiğine dair kararı yoksa soykırım da yoktur!” dedi.
“Biden Bey, Türklerin tarihinde soykırım yoktur. Türk kadını, tarihimiz boyunca birliğimiz ve dirliğimiz için savaşın içinde olmuş ama can’a en büyük değeri vermiş, bu soyluluğu nesilden nesle geçirmiştir
“Türk Milleti askerini ‘peygamber ocağında’ ‘kâmil insan’ olarak yetiştirir. Gittiği ve yönettiği yerlerde hiç bir milletin malına, canına, namusuna el sürmemiştir. UNESCO tarafından 2021 Yılının Ahi Evran, Hacıbektaş Veli ve Yunus Emre Yılı ilan edilmesi Türk Milletinin hümanizm konusundaki köklü kültürünün göstergesidir.  
Bay Joe Biden, böyle bir milleti soykırımla yan yana anmaya cüret ettiniz. İçimizdeki işbirlikçileriniz de milletimizi sözde Ermeni soykırımıyla yüzleşmeye davet ediyor. Olmayan şeyle nasıl yüzleşeceğiz?  
Ama siz şu gerçekle yüzleşmeye başlasanız iyi olur: Dünya milletleri Amerikan hegemonyasıyla temsil olan bugünkü düzeni mahkûm etmiştir ve insanlığa yaraşır yeni bir düzenin taşlarını döşemektedir. Bölücü terör örgütü PKK’yı bitirmemiz, Karabağ Savaşı zaferimiz, yeni dünya düzenine doğru bölgede döşenen son taşlarımızdır. Hukuku yok saymanız, tarihi çarpıtmanız, hainleri beslemeniz nafiledir. Bu gerçeği değiştirecek gücünüz yoktur!”
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi